Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Egyelőre így érdeklődésképpen: 500kFt körül a három közül melyik lenne jobb, Skoda Octavia, Ford Mondeo MKII, Opel Vectra B?
    A 'jobb' alatt első sorban az alacsony fenntartási költségekre gondolok, kb. ebben a sorrendben: meghibásodási arány, alkatrész és szervizdíj, fogyasztás, egyebek.
    Fogyasztást néztem a sprintmonitor-on, de nem nagyon vagyok vele kisegítve, mindhárom kocsira átlag 8.04 - 8.57 közötti értéket mutat. De azt pl. nem tudom, hogy ha egy ilyen kocsiban valami tönkremegy, azt mennyire húzós összeg cserélni... már csak azt is tekintve, hogy azért nem alsó kategóriás gépek, és ilyen árban azért már kissé nyúzottak lehetnek (reálisan gondolom 150k km fölötti futással). Egyáltalán, ilyen árban érdemes ilyen autóban gondolkodni, vagy csak a gond lesz velük? Választék azért van (5ajtós, benzines): [link]

    Hozzáteszem, első autó lesz, és nem mondanám, hogy kihasználnánk ketten + vizsla egy ekkora autót :) Csak úgy felmerült bennem, és ha nincs különösebb hátulütője, akkor ugye miért ne.

    Illetve nem feltétlenül csak ezekben gondolkodok, de igazából minden kocsival az a gondom, hogy fogalmam sincs a járulékos költségekről (főleg: alkatrész), így meg aztán nehéz mit mondani, márpedig egy ilyen árú / korú autónál ez igen fontos...

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák