Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Sziasztok!

    A szüleimnek szeretnék segíteni használt autó vásárlásban. 2.5 millió Ft a keretük rá.

    A lényeg az, hogy a megvásárolt autót elég sokáig szeretnék használni, nem nagyon szokták cserélgetni az autót, ha vesznek egyet, akkor azt 20-21 éves koráig használják és utána adják el.

    Ebből kiindulva hosszú távra is tartós és nem szétrohadós típus kellene nekik. Én Toyota Corollát és Suzuki Swiftet javasoltam nekik. Tekintve a hosszú használati időt jobbnak tartanám, ha Swiftet vennének, ugyanis az adott pénzből fiatalabb autót kapnak, mint Corollából.

    Jó állapotú Corolla ilyen árkategóriában minimum 11 éves, míg Suzukiból 5-6 éveset is kapnak ennyiért. Nem mindegy, hogy 9 év után lesz 20 éves az autójuk, vagy 14-15 év után. Legalábbis ez az én véleményem, annak ellenére, hogy Toyotás ember vagyok.

    A kérdésem az, hogy ezekkel a 2010 utáni MK5-ös Swiftekkel szokott gond lenni akár rozsda, akár típushiba tekintetében? Ajánlhatóak hosszú távra?

    Meghallgatok szívesen más ajánlatokat is, bár hozzá kell tennem kicsit japánbérenc vagyok, de mivel nem nekem kell, jöhet bármi, ami ár/érték/megbízhatóság tekintetében megfelel a fenti elvárásnak.

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák