Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mandleee

    tag

    válasz Dyrtyho #165743 üzenetére

    Szerintem a hitel helyett rakj félre 1 évig minden hónapban annyit, amennyi a törlesztő lenne és utána vegyél kocsi. Legalább kipróbálod hogyan jössz ki a hitelből és lehet fel sem kell venni. És csapd hozzá nyugodtan a megtakarításhoz, mint amennyi elmenne szervízre, biztosításra, adóra.

    Ha 1 milliót szánsz kocsira, szerintem a feléből nézegess, mert egy vezérlés csere + gumiszett, plusz egyéb apróság bármikor előjöhet, akkor nem fog meglepetésként érni. Én a digitális légkondit elengedném, egy működő manuális klíma és elég lehet. Nekem megane 1 classic van, 1,4 16v 2002es, szóval a széria vége. Gombokért dobálják őket, pedig nagyon jó kocsi. Attól függetlenül ennyi idősen bármi apróság előjöhet és a kopó dolgokat is cserélgetni kéne.

    Swiftet még érdemes lehet a képben tartani, egy klímás I-es swift is jó lehet, a vasaló swift kiesik a keretből szerintem. Kérdés hol szeretnéd használni? Pálya, országút csak város?

    Én az évjáratot elengedném, egy 15 éves kocsi sem sokkal rosszabb, mint egy 12 éves. És állapotot vegyél, ami nagyon fontos még!

    Rozsdásodásra nagyon figyelj, lakatolás sokkal több összeget elvisz, mint a szervíz. Csak akkor vegyél kocsit, ha nem okoz gondot, ha hirtelen rá kell költeni 50-100 ezer forintot, majd ré két hétre ismét. És akkor nem tankoltál még és a kötelező szervízt nem számoltad bele.

    Szerk: A használt prémiumot pedig ne erőltesd szerintem. Kabriót pedig télen keress. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák