Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pappkarcsi

    senior tag

    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni hardver választás tekintetében. Egy kisebb irodai hálózatot szeretnék kiépíteni, ahol lenne egy Hikvision NVR, és kb 10 laptop/telefon. Az NVR vezetéken, a többi eszköz pedig wifin kellene, hogy csatlakozzon. A magas rendelkezésre állás érdekében az eddig épített rendszerekhez képest, ahol tp-link és asus eszközökkel építettem ki ezt, most szeretnék Mikrotik-et használni.
    2 szint lesz, 150 nm szintenként. Az irodában lenne a bejövő net, az router és az nvr. A falak gipszkartonok, így terv szerint elég lesz szintenként 1-1 AP. A bejövő net kb 50-100 Mbit lenne, ennek kellene a max 10-12 eszközt kiszolgálni.. (netezés, messenger, youtube, instagram).

    Az eddig kinézett eszközök: hex poe + Cap AC
    Ezekhez mit szóltok?

    Az NVR-hez tartozik 8 kamera, de azokat a felvevőbe kötöm közvetlen, így ez a hálózatnak nem lesz "része".
    Ahhoz, hogy a kamera kilásson a netre és azt kintről el lehessen érni, a gyártó ad egy ingyenes ddns funkciót, ezt az nvr-ben lehet regisztrálni. ros oldalról külön engedni kell valamit?

    Tekintettel arra, hogy a ros számomra teljesen új, de alapvetően informatikai vénával rendelkezem, nem hiszem, hogy a neten található tutorialok alapján ne tudnám összerakni. Kiindulásnak ezt a guide-ot használnám, mert én is szeretnék egy ssid-t használni.
    http://loloke.hu/seamless-roaming-megvalositasa-mikrotik-kornyezetben/

    Segítő válaszaitokat, guide-okat és videolinkeket a témában előre is köszönöm! :R

    Regisztrált: 2007 - 101 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

Új hozzászólás Aktív témák