Hirdetés

Aktív témák

  • Szalma

    őstag

    válasz Szalma #192 üzenetére

    ''...holnap bekalapálom...''

    Hehe. Bocsánat, de elkapott valami lázas gépszíj... de már elmúlt... 8)

    Tehát:

    Puncs, mint koktél:

    1db tojás sárgája
    2 zacskó vaniliás cukor
    1 lapos kávéskanál teavaj (fontos, hogy ne legyen sós... 8)
    1dl fekete tea (pl. sárga címkés lipton.)
    1/2dl rum (bacardi volt itthon)
    2 kockacukor

    Tojássárgáját a vaniliás cukorral és a vajjal jól felverni (hogy ne korcogjon a cukor a bili alján), teát kihűteni (ha kézmeleg, az már jó; ha melegebb összeránthatja a tojást) és a rumot, kockacukrot, felvert tojássárgát belekeverni. Élvezni.

    Puncs, mint vegetáriánus koktél:

    2 zacskó vaniliás cukor
    1/2dl citromlé (nem rostos, mert gagyin fog kinézni)
    1/2dl rum
    1dl fekete tea
    xdb kockacukor (ízlés szerint)

    Jól összekeveri az ember. És élvezi. (Ezt javaslom FORRÓN tálalni. Nagyon tuti.)

    Klasszikus/római puncs:

    2 tojás sárgája
    4 vaniliás cukor
    1dl rum
    2dl tejszín

    Tojássárgákat összekutyulni a vaniliás cukorral (a fent leírt módszerrel), tejszínhabot felverni annyi cukorral, hogy kellemes ízű legyen. Óvatosan összeforgatni (nem a kézimixerrel!!!!) a felvert tojás-vaniliás cukor-rum hármassal. Piszkosul behűteni. Tálalni jegesen. Élvezni. Mi narancsot raktunk mellé, de bármely déligyümölccsel finom (állítólag).

    Angol puncs:

    Lsd., mint a klasszikus, csak a rum HELYETT :))

Aktív témák