- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
válasz JóképűIdegen #1593 üzenetére
5 évre előre le van foglalva minden? bel lehet tekinteni ezekbe a szerződésekbe? Ennek a hajósnak mennyi az éves hozama?
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz tkazmer #1936 üzenetére
Nekem az egyik barátom megcsinálta Kaszásdűlőn a saját lakását ilyenre, ne hidd hogy van rá vevő aki megfizetné a + nívót, most hogy nagyobba akar menni. Akinek ez kell, annak kell a magas beltér, a tágas lakás, a normáltabb szomszédok, hogy ne egy 10 emeletest bámuljon, etc. Szóval 'luxus' több komponensből áll, a jaccuzzi meg a klima csak egy szükséges de nem elégséges része.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz concret_hp #2020 üzenetére
finance.yahoo.com
tbs, szerintem nincs euro csatlakozási célárfolyamRock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz concret_hp #2020 üzenetére
a jövőt előre tudnám, minden héten 5ösöm lenne a lottón!
Rock'n Roll
-
-
lajafix
addikt
válasz concret_hp #2124 üzenetére
Kína jelenleg is bevásárol: lásd USA állampapírok.
K Európában Kína csak eladni akarja a termékeit, ahhoz elég egy disztribútori hálózat, nincs sok dolog amit itt lenne érdemes gyártania, másba meg nem érdemes fognia. Egyébként meg orosz érdekterület vagyunk.Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
-
lajafix
addikt
válasz concret_hp #2383 üzenetére
már összefoglalták páran, keress rá Járai néhány interjújára amiben elmondja hogy mi történt a sáveltolás körüli időkben(megyó meg LaCsa hallgat róla...), nem akarok politikai szinezetet adni ennek a topiknak.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz concret_hp #2414 üzenetére
kivándorlásomat most ez az összeg jól segítené! Sajnos nem vicces.
Mi lenne ha elköltenéd? Úgy értem vegyél belőle olyat kint, amit itthon jól eltudsz adni.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz TexT-BoY #2434 üzenetére
számítás best casere:
5 év alatt 1.8 misit fizetsz be: az havi 30 rugó egyenletes befizetés egyenletesen.
Ez éves kamatban 31% hozam lenne. (excelben számold ki, 31%/12 havi kamat)Az elmúlt 2 évben 30-40% hozama volt a rájfázen ázsiai alapjának(nem én fektettem bele, egy másik fórumban olvastam.)
szvsz ha tényleg garantálja, akkor nem rossz. Javaslom az apróbetűs rész átolvasását.
ja én nem fektetek semmibe, csak pénzáramlásokat szoktam néha számolni.Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
szvsz nem a már hitelesek, hanem a hitelt felvenni akarók és a hitelre adott termékek(lakás, autó) piaca fog nagyobbat zakózni, ha nem lesz deviza alapú hitel. Persze ez a 2 csoport össze is érhet, aki a gondatlanul hitelre vásárolt cuccától most eladással akar szabadulni, annak nagy cumi néz ki.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
-
lajafix
addikt
válasz stangli #5167 üzenetére
elméletileg ez lenne a jó adósok listája, könnyebben kaphatsz hitelt ha rajta vagy... Ki akar erre felkerülni? Érdekes Svájc a nagy banktitkok hazája, de az adóhivataltól könnyen lekérdezheti a pénzintézet az adott személy adófizetését, amit használnak is a hitelkérelmek elbírálásánál. Ugyanis adótitok csak a farizeusoknál létezik.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
nincs olyan fogalom, hogy reális árfolyam, ezt általában az egyéni érdek húzza rá valami neki megfelelő értékre, azzal hogy ez lenne a közérdek.
Ami jó az a stabil piaci árfolyam(akár kiszámítható piaci trenddel, lásd a kilencvenes évekbeli bokros-surányi csúszó leértékelés nálunk, vagy lásd az euró felé konvergáló országok pénzeinek trendszerű erősödése), meg van az, amit a forint az elmúlt években bemutatott.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz attiati #5521 üzenetére
"ki volt a hülye?
A család, és a követelőző gyerek együtt!!!"nem véletlen az, hogy bizonyos életkorig a szülő a gyereke tettéért felel. A tudatlan gyerek nem felelős, ellenben a szülő az a gyerek tettéért számonkérhető! A nevelés pedig soxor az, hogy gyerekünknek ellent mondunk, akkor is ha az azt mondja az adott pillanatban, hogy "utállak".
A példád egy helyen sántít, de nagyon: a felelősség és annak mértéke nincs kifejtve. A gyerek és a szülő, utóbbi tapasztalatánál és életkoránál fogva, más megítélés alá esik. Márpedig a képviseleti demokrácia lényege az, hogy a közösséget érintő kérdésekben a felelősséget választottjainkra ruházzuk át, akik kötelesek akár a bukásuk árán is azt képviselni .
Az a család pedig, amelyik ekkora hülyeséget csinál, az úgy jár mint egy elkorhadó nagy fa: meghal, hiába nőnek új hajtások a tövénél, hiába öntözik a tövét tápoldattal, a többi erős fa mellette leárnyékolja, nem jut el az éltető napfény a hajtásihoz egy új, erős fa kinövéséhez.
szvsz a jegybank a kamatemeléssel nem azt mondja, hogy mekkora kamatot vagyunk hajlandók fizetni, hanem azt, hogy uraim itt ekkora a kockázat(és megy az állampapír piac után), aztán ennek tudatában tessenek beszállni. (nincs is sok vevő a meghirdetett aukciókra )
nem akarok éles vitát, mindig öröm olvasni a hozzászólásaidat, csak a példád szvsz nem jól modellezi a lényeget.Ez klasszikusan igaz: "Az értelmesebbje a bőséges időkben tanulásra költött, és égőre."
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz attiati #5589 üzenetére
"Sztem jó pár közgáz könyvet, elméletet kukába lehet dobni, amire azt hitték évtizedeken át, hogy életképes."
a gondot nem az okozza a vilgazdban hogy ezeket a könyveket nem vették komolyan?
Merthogy nálunk Magyarországon ez a gond, az biztos.
a fejekkel volt itt gond, nem az elméletekkel.Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz attiati #5592 üzenetére
nekem úgy tűnik, hogy mi a baj egy minőségibb változatát fogtuk ki.
szerintem a tankönyvekben jól le vannak írva a kockázat felismerésének, értékelésének és elhárításának az eszközei a hitellufi ellen. Miért nem alkalmazták? Ja igen a mohóság.
Szerinted melyik tankönyvben van benne a válasz a jelenlegi helyzetre? ("Biblia, Jelenések könyve" válasz nem ér. ) Én még mindig azt mondom, hogy nem a könyvekben van a hiba.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
"Közgazdaságtan egyik alapvetése pedig az, hogy válságban a kormányzatnak kell többet engednie mint a népnek, és ez valahogy nem érvényesül"
nem akarom politika irányba elvinni a témát, de dicső kormányunk az anticiklikus gazdpol e klasszikus tételére nagy ívben tett az elmúlt években és mindent elköltött -ráadásul nem fejlesztésre, hanem osztogatásra - akkor amikor saját erőből képes volt a gazdaság fejlődni - máshol. Most meg amikor beköszönt a nagy kaki, nincs mivel keresletet generálni. Szóval nálunk a 2008 közepéig tartó időszakban megvolt a nép "elengedése", most ténylegesen megtanulhatja a nép nagyobbik része, hogy túl nagy jólétben élt eddig. Az államnak világgazd fejlődés idején nem sikerült Normális bevételi / kiadási költségvetést csinálni, recesszió idején kellene meglépni, ami a jóléti kiadások szükséges csökkentése miatt még jobban ráerősít a gazdasági visszaesés népet érintő hatására. Ezt érdemeljük.Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
a mi relatív jólétünk az volt, hogy hitelből költöttünk jólétre és nem hatékony beruházásra. az az ország, ahol az állami kiadások 60%-a jóléti, a fehéren foglalkoztatott adófizetők száma a foglalkoztatottak 20%-a, etc... ott bizony rengetegen élnek túl jól, a lehetőségekhez lépest persze, nem abszolút értelemben.
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz stangli #5705 üzenetére
"Régebben azt gondoltam, hogy kéne egy devizakrízis, hogy felébredjünk végre, de most mér ebben sem vagyok olyan biztos. Argentína is becsődölt 2001-ben, de senki nem tért eszhez, és nem kizárt, hogy az idén megint elhasalnak valami kötelezettségén. Miért lennénk mi más, mint Argentína?"
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz attiati #5708 üzenetére
A magyar nyugdíjasokról általában nem lehet kijelenteni, hogy el vannak szegényedve. A világ leggazdagabb nyugdíjrendszerét tartjuk fent. Vannak a jó régen nyugdíjba mentek, akik a 90es években a nyugdíjuk reálértékét felzabáltatták az inflációval. Ők szegények valóban. De korkedvezményes nyugdíjasok, álrokkant tömegek és a mostanában 100% körüli helyettesítési rátával nyugdíjba mentek nincsennek elszegényedve. Ugyanez elmondható a minbéresek 80%-ról. Az értelmes végzettséggel rendelkezők meg lelépnek amint tehetik, van annyi eszük.
"Ki mer, és tud, és hogyan hozzányúlni valamelyik réteghez?
Mert fájdalomküszöbig kéne reformálni mindent, és durván, és eltérően érintené az egyes rétegeket. Se az időzítés, se a politikai, társadalmi támogatottság nincs meg mögötte."
A csőd ezt a feladatot elvégzi - sokkal nagyobb áldozatokkal. Ha mohács, akkor legyen mohács!HP: ez esetben Bajszinak nem PÜMnek, hanem minelnek kellene lennie, ugyanis 96ban azért rakta ki a mineln, Horn, mert a tűzoltás megvolt, a választások meg közeledtek. A probléma az, hogy minden hatalomra került politikus a következő választást meg akarta nyerni(kivéve Antall). ennél már csak az okoz nagyobb problémát, ha sikerül is nekik.
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz tkazmer #5728 üzenetére
a mostani -talán 4,5%os - recesszió hatásait még nem látjuk teljes mértékében. Bármi lesz, a dev (és forint) hitelesek egy része be fog szakadni. Ugyanis ha feltételezzük hogy a kiút az állami kiadások jelentős csökkentésén keresztül vezet, akkor azok akik az állami transzferekből fedezték hiteleiket(legyen álrokkant, segélyes, állami csöcsön lógó un "Vállalkozó" vagy állami alkalmazott) orra buknak és ez valamennyire átterjedhet a magánszektorra is. ha meg nincs kiút, minden marad a régiben akkor...
Rock'n Roll
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest