Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    Sziasztok!

    Jártam már itt okostelefon témában előzetesen érdeklődni, most komolyra fordult a dolog, így élesben szeretnék tanácsot kérni.

    Paraméterek:

    egy galaxy3-at váltanék, tehát nagy ugrás lesz, a mai napig ezt használtam. A váltás oka, hogy a rajta levő 2.2-es rendszer szinte minden appot elvesztett, és már a legutóbb vásárolt akku is kezd gajra menni, így mind hardveresen mind szoftveresen elérte a végét a készülék.

    kb. 50k-ig bezárólag keresek telefont, de szeretném, ha ebből minél több megmaradna, mert más beruházás is szükséges lesz emlellett.

    kis méretű telefont keresek, mindenképpen 5" alatt, de lehetőleg 4,5" nál ne legyen nagyobb. ha kisebb, az csak jó.

    a teljesítmény terén nincsenek magas elvárások, nem játszom a telefonon, netezésre, emailezésre, kapcsolattartásra használom, filmet szinte soha nem nézek rajta, zenét, rádiót hallgatok, navigálok, esetlegesen fényképezek, de ez az utóbbi nem kifejezetten szempont.

    (vegyünk egy nagy levegőt most...) személyes preferencia miatt xiaomi, doogee, elephone, stb. kategóriás márkát nem szeretnék venni, ezt fogadjuk el kérem, samsung, lg, sony, htc, stb. jöhet, lenovo is akár. (lassan kifújjuk a levegőt, a nehezén túl vagyunk.

    ha beválik, pár évig használnám, adott esetben akár 4-5 évig is, ha engedi a szoftverkörnyezet.

    garancia szempont, ha 2 évet adnak, az előny, újonnan venném megbízható, ismert boltból (ez nyilván relatív, eddig az edigi kínálatát nézegettem, + voda)

    dual sim nem fontos, akkuidő szempont, nem vagyok sem felbontás sem kijelzőfreak.

    azt hiszem összeszedtem mindent. egy bolt kínálatát átnézve példálózó jelleggel ezek akadtak nálam fent a rostán:

    LG leon 4G

    vodás kártyás ár 30k edigi független 40k

    ebben az árban nekem szimpatikus, és 50k-ig bezárólag nem találtam jobbat 5" alatt (feltéve de nem megengedve, hogy benyelem a 4,5"-t de nagyon úgy néz ki, hogy ezt el kell engedni egy időre. döglődik az akku, cserélni kell, nem tudom megvárni az iPhone SE által várt hullámot)

    Lenovo a2010 30k független 2 év gari

    lenovo a1000 4"-on, nem látok nagy difit a 2010-hez képest a szűk specifikáció alapján 24k 2 év gari dual sim, 4 core 1 gb ram. ebben nem tudom hol a buktató, mert eléggé "miért nem megyek ki érte ebédidőben" vételnek tűnik. de gondolom van benne valami bottleneck vagy márkaspecifikus szívás, amit nem veszek észre. tesztje nincs az MA-n. a 4" nekem nagy előny lenne, de a fizikai mérete szinte pontosan megegyezik a 2010-el így tök felesleges a kis kijelző.

    a kérdéseim:

    milyen telefonokban érdemes még gondolkodni emellett a három telefon mellett?

    milyen paraméterre érdemes figyelni még a vásárlásnál (el vagyok maradva nagyon, az LTE-ről sem tudok semmit, azt sem, hogy eszik-e vagy isszák)?

    amennyiben a fenti három telefon kb. lefedi azt, amit keresek, akkor a három közül melyik az, amelyik a leginkább ajánlható, vagy melyik az, aminek lehet fájó hiányossága a többihez képest? (gyengébb soc, fm rádió/vaku/gps/giroszkóp hiánya, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák