Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • haxiboy

    veterán

    válasz Frozen #81148 üzenetére

    Akkor kezdjük. Szoftver és hardver mérnök vagyok.
    A telefonban/számítógépen lévő chipek univerzálisak - részben hiszen ők is csak azokat a műveleteket tudják elvégezni amihez rendelkeznek a megfelelő utasítás készlettel. Az asic gépek nem videókártyák, hanem egy olyan célhardver van rajtuk aminek van egy bemenete és egy kimenete belül pedig fixen azt a dolgot fogja csinálni amit hardveresen beleraktak.
    A logikai kapuk fizikálisan úgy vannak össze kötve és elhelyezve a chipen belül hogy kizárólag azt az egy célt szolgálják. Egy CNC eszterga gépre is mondhatod azt hogy valójában az tudna narancsléként is működni. Nem tud. Kész, ennyi. Nem szeretném tovább magyarázni hogy miért nem lehet ezeket a gépeket átprogramozni. Ez egy tény, ezen nem fog változtatni az hogy te azt hiszed/mondtad hogy lehet.

    Szedj szét gépet, dobd be az asic chipet egy elektronmikroszkóp alá és máris látni fogod hogy közük nincs egymáshoz.

    Azt kéne megérteni hogy egy fizikai designt nem lehet így módosítani. Ezzel Te azt is mondod hogy soha nem kéne új processzort vennem a számítógépembe mert a gyártó egy szoftver frissítéssel erősebb, több magot és új memória vezérlőt tudna nekem küldeni az éteren keresztül.

    [ Szerkesztve ]

    Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

Új hozzászólás Aktív témák