Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ff-thomas

    aktív tag

    Jesszus.. én ezt a vitát végig sem olvastam. Reagálnék arra, ahol én abbahagytam:

    @st3v3np3t3r: A 3-as és 4-es PCI-E elosztók a tapasztalatok szerint vagy működnek, vagy nem.. akármilyen egyszerűnek is tűnik, nem az. A véleményem - mivel én a stabil rendszer híve vagyok - hogy ne használj ilyet. Inkább válassz olyan alaplapot, amiben van legalább 6 db PCI-E slot. Tedd hozzá a B250 alaplapodhoz a 15e Ft-ot és biztosan találsz megfelelőt. Ha pedig 7-8 kártyában gondolkozol, akkor vagy 7 PCI-E slotos lapot keress, vagy olyat, amin van 6-7 PCI-E slot és M.2 slot, mert utóbbiba szintén lehet átalakítót szerezni viszonylag olcsón. Fontos: a Socket 1150-es lapokkal 6nál több PCI-E eszközt nem tudsz működtetni, semmilyen elosztóval, mert nem a foglalatok számán múlik. A 1151-es esetében már más a helyzet, de ha nem támogatja a BIOS, vagy úgy lett tervezve az alaplap, hogy pl. vagy a PCI-E slot, vagy az azonos "sorban" lévő M.2 működik, akkor ott megint probléma lehet (pl. az általam említett GA-H110-D3A lapnak hiába van 6 PCI-E slotja és 1 M.2, nem tudsz 7 kártyát működtetni vele, PCI-E elosztóval sem).

    Nem szaporítom tovább a szót, a megfelelő eszközök kiválasztása nem annyira egyszerű téma, mint gondolod és nem létezik rá egzakt válasz.

    A Topiknyitó nem tudom, merre jár, de talán nem is fontos. Elvállaltam a Topikgazda szerepét és egyúttal töröltem, majd elkezdtem megírni és aktualizálni az Összefoglalót. Ha erre lenne időm és energiám befejezni, akkor a végén komplett (tan)könyv lenne belőle. :)

    Kérlek, hogy intelligens ember módjára egy hajszálnyival több alázattal viselkedj az itt lévő tapasztalt és kevésbé tapasztalt fórumtagokkal. Tiszteld meg őket azzal, hogy megköszönöd a segítségüket, ugyanis senkinek nem kötelessége, mégis szívesen segít, hogy Te is tudj profitálni a bányászattal, tanulj mások kárából, ne kelljen minden buktatón átesned, amit mi már megjártunk. És nyugodtan számolj el 3-ig, mielőtt vagdalkozni kezdesz, ha nem pont olyan segítséget kaptál, ami neked tetsző. Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    find a way or make one..

Új hozzászólás Aktív témák