Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Robert7x

    aktív tag

    válasz Latsza #1328 üzenetére

    Nyálcsorgatásnak:
    www.tavir.hu illetve avr.tavir.hu
    Elobbi inkabb a forgalmazottv és készített holmik, a másik meg az elektronikával foglalkozó oldal (ide került/kerülnek fel a holmik amiket elkövetek és publikusak).

    A gépfüggetlen kijelzőt egy mikrokontroller vezérli, abban van benne minden. az avres oldalt átnézve kb. / nap nyákkal együtt összeütni. Ami nálam készen van/készül sorozatgyártásban, az USB porton át működik illetve ha onnan nincs vezérlés, akkor 1-2- perc után átkapcsol önállóra....
    A Programozásban én Basic nyelvet használok a mikrokontrollerekben. Annó készítettem pár próbanyákot (ezen van mikrovezérlő, EEPrommemória chip, óraic, rprogramozólábak, sorosport,. LCDkivezetés. Ezen :_minden_ eddigi feladatot le tudtam modellezni/meg tudtam oldani. Igy nem kellett kidobni próbanyákokat, és ha a prototípus él, akkor csak utána lett nyákmaratás/tervezés... A Avroldalon levő mintaprogikkal végigjátszva (meg ha van egy feladat, akkor azt megoldva. nálam LED villogtatás-sorosport (terminalemuláció)-LCD volt a kiindulási sorrend, ezután a feladatok 85-90%-a lefedhető. Az AVR Chipcsalád eléggé egységes (azonos a programmag) így ha kinövöm a chipet, akkor 1 sor csere a programban (a nagyobb chip definíciója) és folytatódik a fejlesztés. A programozója _mindegyik_ chiphez jó, nem kell váltani, ha nagyobbra kell továbbmenni.
    Az AVR Webshopban lassan kinn lesz 2 összeépített próbanyák(amolyan startercsomag) is. 1-ik már készen van, a másik 1-2 hét múlva lesz meg. Itthon azért van több, mert több fejlesztés fut, jí nem kell a járulékos hardvereket leszedegetni róla (Infravevő, második sorosport, mobiltelefon, PCbillentyűzet....)

    Egyenlőre csak hobbiszinten viszem a dolgoz, gyártogatom itthon saját kútfő/szakállra. Mostanába 1-1 boltba is lassan kellene terjeszteni. Vállalkozás csak - ha legálisan viszed - havi 40-70 eFt bevétel _után_ kezd hozni is valamit amit _egyáltalán_ vissza tudsz forgatni bele. Ez meg azért sok. Ehhez az eddigi árakat emelni kéne, azt meg nem szeretném...(akkora reklámom még nincsen, meg a legelső kütyü is kb. 1 éve (sem) jelent meg.... És ugye gyártok, készítek, és emelett fejleszteni is kellene :). Ja és napi 8 órát van munkahelyerm is :)) .


    A programozásban az AVR oldalt kezd először csak szépen elolvasni, mondjuk az első 3-5 fejezetet. Ebben ott a szimuláció is, azaz még _hardver_ nélkül is látod mi lenne a programoddal. Ez nagyon poén volt az elején... Aztán 2 hét múlva estem bele a chipbe. Az a jó, hogy szinte azonnal eredményt lehet a bascommal elérni. Beépítve kezeli az LCD-t (kiiratás az LCDre: LCD ''Itt vagyok'' - ennyi. és meg is jelent.) De próbáld ki a Bascom szimulátorrészén...

    De túl tágat kérdeztél, és túl sokmindent tudnék róla írni és a többiek megkergetnének.... ha komolyan bele akarsz folyni akkor a hasznos részek alatt ill első fejezetben van 2 levelező lista címe. Az egyik általános elektronika, a másik ezzel a chippel foglalkozik csak. ja maghyar nyelvűek.:)

    Arduino, mikrokontroller, fejlesztőKIT-ek, szenzorok, robotika -> http://shop.tavir.hu

Új hozzászólás Aktív témák