Hirdetés

Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Read Only Memories: Neurodiver teszt

    gp A 2064 folytatása négy teljes évet csúszott a legelső tervekhez képest – a jövő transzhumanista világa még mindig roppant érdekes, a történet azonban már nem robotok, hanem agybúvárok körül forog.

  • Új Reno12 modellek is érkeznek

    ma A Reno12 Pro mellett belépő ajánlatokkal is készül az Oppo, a Reno12 F 4G-s és 5G-s verzióban is elérhető lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz t72killer #5528 üzenetére

    Egyrészt itt az sem derült ki, hogy a RaidSonic kínálatában pontosan melyik külső házról van szó. Aztán hogy az említett jelenség fennáll-e másik gép és/vagy másik operációs rendszer esetében is, vagy csak a jelenleg használt hardver- és szoftverkörnyezetben.

    Másrészt a leállításra vonatkozóan a leírtak kissé ellentmondásosak. Ha rendre 3-4 perc után történik, akkor az a készenléti állapot, más néven alvó mód lehet, aminek működése elsődlegesen a külső háztól, annál az USB-chip firmware-től, annak beállításától függ. Erről, illetve a működéséről Windowson szemléltetve korábban az egyik társtopikban is volt szó, valamint ebben a topikban szintén. Ahol pont az a lényeg, hogy X perc teljesen inaktív állapot után válthat a külső ház alvó módba, ellenben aktív állapotban, azaz aktív lemezművelet (olvasás / írás) mellett nem. Ha esetedben igen, akkor az eleve abnormális, aminek az oka lehet a Windows energiagazdálkodási beállítása pl. ebben és ebben a hozzászólásban szemléltetve, de maga az USB-s tárolóeszköz hibája (példa) is. Illetve más az, ha egy idő után készenléti állapotba vált az eszköz, valamint megint más, ha random megszakad az adatkapcsolat. Az utóbbi okai a téma-összefoglaló gyakran ismételt kérdések fejezetében, valamint pl. ebben a hozzászólásban is részletezve vannak.

    Egyébként a napi 20 db indulás / leállás bár lehet kicsit több a napi megszokottnál, de önmagában azért még nem feltétlen annyira vészes, attól még nyilván nem fog tönkremenni ott azonnal a HDD, meg pláne nem rövidebb távon. Max. inkább hosszabb távon és több ezres / tízezres számnál lehet élettartam-rövidítő tényező. De ha ez gond számodra, akkor ott van pl. a HDS és annál a lemezek leállásának akadályozása funkció, aztán utána nem fog leállni a külső HDD, hiába támogatja firmware szinten az alvó módot. Az meg a másik, hogy az indulások / leállások számától függetlenül is tönkremehet maga a HDD, megjelenhetnek rajta szektorhibák stb., valamint pl. egyes konzumer modellek a szokásos 2-3 éves gyártói garancia lejárta után röviddel a tervezett elavulás jegyében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák