Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tomp #5436 üzenetére

    Ha nem futott közben semmilyen diagnosztikai program, ami piszkálja a dokkolót, úgy már reálisabb a teszt. Viszont attól, hogy 20 perc inaktivitás után nem váltott alvó módba a dokkoló, az nem feltétlen jelenti azt, hogy egyáltalán nem támogatja és nincs is. Ha gyárilag pl. 30 perc van beállítva firmware szinten, akkor értelemszerűen 30 perc inaktív állapot kell a működésbe lépéshez. Plusz egy másik alvó mód még az, amikor a gépet, illetve az OS-t (Windowst) altatva készenléti állapotba vált maga a külső ház/dokkoló is.

    Az ASM1042 alaplapi vezérlő hivatalosan támogatja, illetve kompatibilis az UASP-vel, de a tényleges működés már firmware, driver függvénye lehet. Ha esetedben Windows 10 alatt USB 3.0 csatlakozásnál nem működik, akkor annak valószínűleg az előbb leírtak lehet az oka.
    Maga az UASP eleve fejlettebb adatátviteli mód, mint a BOT, vannak az alapvető működésnél is bizonyos előnyei, amik pl. az alábbi leírásban részletezve vannak. Ellenben ha a nagyobb adatátviteli sebesség, illetve az USB 3.X szabvány maximumának kihasználása a téma, akkor az rendszerint SSD-vel érhető el, oda a HDD sebessége kevés. Illetve UASP módban rendszerint nem lesz a külső házban lévő HDD annyival gyorsabb, ez eleve SSD-nél látványosabb. Valamint ha az SCSI UNMAP, vagyis az ATA TRIM USB-s megfelelője a téma, akkor abból szintén az SSD-k profitálhatnak, meg eleve azoknál használható.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák