Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tyuli76 #5411 üzenetére

    Mármint ha arra célzol, hogy máshol inicializált és particionált, valamint meglévő adatokat tartalmazó HDD-t, akkor a válasz alapesetben nyilván igen. Kivétel max. az lehet, ami pl. ebben a hozzászólásban van részletezve, valamint ha esetleg valamilyen hardveres/szoftveres titkosítás van a HDD-n. Plusz még az, ha SATA-n netán dinamikus lemezként lett beállítva, mivel az USB-s csatlakozásnál nem érvényes (példa).

    "Ha linux van rajta akkor is?"

    Mármint min és hol, milyen operációs rendszerrel lesz használva a dokkoló?
    Ha pl. a dokkolóba helyezett HDD-ken van Linux, amik Windowst futtató PC-hez lesznek csatlakoztatva, akkor alapesetben nem, mivel a Windows nem kezeli a linuxos fájlrendszereket. A lemezkezelőben ugyan meg fog jelenni a linuxos partíció, de meghajtóbetűjelet sem lehet hozzárendelni, csak a törlés és a súgó lesz aktív a menüben. Max. külső programmal, annak telepítése után lesz megoldható a kezelés, mint pl. az Ext2Fsd, Paragon Linux File Systems for Windows, TC-hez megfelelő fájlrendszer bővítmény, stb.

    "[link]
    ilyenem van,kell ehez valamilyen drivert telepíteni?"

    Az OS itt sem ismert, de ha pl. Windows, akkor nem, max. szükség esetén az első csatlakoztatásnál majd a Windows automatikusan telepíti hozzá az eszközillesztőt. Külön driver viszont nem kell, meg egy ilyen USB-s tárolóeszköz alapesetben amúgy is PnP (Plug and Play).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák