Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Sonja #4646 üzenetére

    Az, hogy BOT / UASP módban csatlakozik-e a külső ház, az az abban lévő USB-vezérlőtől és annak firmware-étől, valamint az OS-től függ elsődlegesen. Illetve a hardvernek (gép) is támogatnia kell, de az általában OK szokott lenni a mai vasaknál. Magának a külső házban lévő háttértárnak (HDD) viszont semmi köze nincsen ehhez. Linuxnál az alábbi screenshot jól szemlélteti, hogy az lsusb -t parancs kimenetét a megfelelő eszközre vonatkozóan kell nézni. Ha az OK, akkor UASP módnál driver=uas értéknek kellene ott szerepelnie. A driver=usb-storage BOT módra utal, de annak meg a másik parancs kimenete, illetve a 98-as érték mond ellent. Viszont Windowsnál látszik, hogy UASP módban működik az eszköz, valamint a gyártó oldalán is említik a támogatást. Tehát a felemás linuxos információk ellenére elvileg működik.

    Az MP Tool a chip tényleges típusától függetlenül azokat az értékeket jeleníti meg a gyártó- és az eszközazonosító mezőkben, amik a hozzácsomagolt konfigurációs fájlba vannak beletáplálva. Tehát az utóbbinál lehet az pl. ASMT1051, ASM1153E, USB3-SATA-Device stb., de ezekkel nem kell foglalkozni, ami az összefoglalóban is említve van. Ennél a külső háznál ASM1153E chip esetében a 130926_A1_00_00 firmware nem a legfrissebb, vannak annál újabbak is. De, ha minden jól működik és OK, akkor nyilván nem szükséges piszkálni. Sőt, eleve csak bizonyos feltételekkel szabad, ami pl. ebben a hozzászólásban és az összefoglalóban szintén le van írva!

    A szoftveres leválasztást illetően az előző válaszban már linkelve volt a másik topik hozzászólása, vagyis hogy grafikus felületen a teljes leválasztás Linuxnál az asztali környezet függvénye is. ITT a második ábrán pont Xfce van, ahol a kötet leválasztása opció elvileg csak a partíciót csatolja le, ellenben az eszközt már nem állítja le. De pl. terminálban az udisksctl akár az utóbbira is megoldás lehet.

    Köszönjük az újabb hasznos információkat! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák