Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Alex1978 #2601 üzenetére

    Oprendszer: Vista alatt tudod particionálni, de hogy egybe ki tudd használni a 3 TB-ot, ahhoz GPT-re kell. Onnan nézve tök mindegy hány db-ra van osztva, XP nem kezeli a GPT-t, "GPT védőpartícióként" jeleníti meg.
    Vista alatt, ha MBR-re particionálod, akkor meg csak 2,2 TB-ot tudsz belőle kihasználni, azt úgy XP is látni fogja.

    Külső rack: a legelején is említett ASMedia MPTool lehet a megoldás, amiben a 2 TB opciót beállítva [link], régebbi rendszerek is látják egybe a 3 TB-ot, mivel az USB-SATA Bridge a rendszer felé "hazudik", MBR-nek emulálja a GPT-s vinyót is. de rack alól formázva elvileg MBR-re is lehet az egészet, legalábbis Linux alól ment
    Ez működik az ASM1051 és fentebb közölt módosított firmware-rel [link], a 1053-chipes Rapid-Case esetében is.
    Tehát a rack alól végzett particionálás és használat a kulcsa a dolognak, fenti opcióval látta XP egybe az 1 db 3 TB-os partíciót is, persze oszthatod akár több részre.

    BIOS: "Külső adattárnál, mivel fenti elv alapján a rack chipje kezeli le, ez vsz nem lesz gond." - ezt utána írtam megjegyzésként. Ha gépbe, notiba tennéd a vinyót, h az kezelje le, akkor ott biztos probléma lenne régi a BIOS miatt. Mivel esetedben a külső rack chipje kezeli le és "ferdít rendszer felé", vsz áthidalható a dolog.

    az UEFI-t és bootolást csak példaként hoztam fel, az adott szituációnál, amúgy is macerás dolog külső vinyóról, főleg Windows esetében...bár a Win8 felsőbb kiadásai támogatják a Windows To Go szolgáltatást, ami pont erre való.
    Ha neten rendeled, akkor 14 napos elállási jogod van és vsz visszaadják pénzt is.
    De szerintem fentiek alapján kivitelezhető a dolog, a noti BIOS-nál a külső rack max HDD méret kezelésében nem vagyok teljesen biztos particionálásnál, már ha ott számít egyáltalán....? Meg kell próbálni. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák