Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    válasz Fauno #9263 üzenetére

    Szia!
    Attól függ. Az Amazon rendszere magas összegű rendelésnél, ha nem a Standard szállítással kéred, hanem a legalább "AmazonGlobal Expedited Shipping"-el (ami csak pár száz forinttal drágább), akkor "Import Fees Deposit" címen ki kell már a termék megrendelésekor is fizetni a becsült vámot/ÁFA-t, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy az Amazon a vámhatóságnál eljár a te nevedben és intézi a vámoltatási eljárást.

    Ha mégsem kerül sor a termék vámolására vagy ha kevesebbet kellett fizetni, mint amennyit az Amazon a becsült összegnél kért, akkor a teljes összeget, illetve az utóbbi esetében a különbözetet visszatéríti az Amazon a fizetésnél használt bankkártyára.

    Példa:

    Mondjuk vegyük a Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist Paladin Multi-Mission Aircraft Edition kiadását.

    Items: USD 169.99
    Shipping & handling: USD 12.48
    Total before tax: USD 182.47
    Estimated tax to be collected: USD 0.00
    Import Fees Deposit USD 49.27

    Order total: USD 231.74

    Ennél a terméknél nem érhető el Standard postai szállítás, minimum AmazonGlobal Expedited Shipping-el kell rendelni, amelynél az Amazon becslése szerint $49.27-et kell fizetni a vámon, amit már az Amazon le is von a fizetésnél, viszont ha a vám "nem fogja meg" vagy ha kevesebbet kérnek, akkor visszakapod a teljes $49.27-t vagy a különbözetet.

    De mondjuk vegyük a Highschool DxD nevű BD+DVD Combo pack formátumú sorozatot:

    Ennek az ára, ha sima postával kéred, akkor

    Items: USD 49.99
    Shipping & handling: USD 6.48
    Total before tax: USD 56.47
    Estimated tax to be collected: USD 0.00

    Order total: USD 56.47

    AmazonGlobal Expedited Shipping esetében viszont már jön rá vámköltség:

    Items: USD 49.99
    Shipping & handling: USD 9.98
    Total before tax: USD 59.97
    Estimated tax to be collected: USD 0.00
    Import Fees Deposit USD 16.19

    Order total: USD 76.16

    Nem tudom mit szeretnél rendelni, mert nem írtad, de ha DVD/BD filmet vagy sorozatot, akkor abban az esetben, ha nem szeretnél a pénztárnál extrát fizetni, akkor elég a sima posta is, mert akkor nem kér az Amazon vámköltséget. Nekem a legtöbb csomagom ami az Amazontól jön 12-15.000 Ft felett van, nem egy csomag jött már ami 22-23.000 Ft volt, de sima postánál nem kellett vámot/ÁFA-t fizetni 1 után sem. Jah és nem "átcsusszantak", Amazonos csomag nem tud "átcsusszanni", mivel az Amazon a csomagoláshoz használt doboz külső részére mindig (szállítási módtól függetlenül) ragaszt egy vámnyilatkozatot, amin megjelöli a csomag pontos értékét. Ezen a vámnyilatkozaton "Freight and insurance" címen szerepel a szállítási költség is. Mindig pontos értéket írnak rá, velük nem lehet alkudni, mint a kínai boltosokkal.

    Végül pedig ha mégis rendelnél az Amazon USA-tól, akkor javaslom, hogy dollárban fizess és ne forintban, mert elég nagy hasznot rárak magának az Amazon a váltásra.

Új hozzászólás Aktív témák