Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tbalint3

    tag

    Üdv.

    Valakinek van tapasztalata visszaküldés terén Kínába?
    Nekem hétfőn jött egy nagyobb értékű csomag, ami hibás volt, így kértem az eladótól visszaküldési címet (érdekes módon nem volt ráírva a csomagra a feladó címe, csak ehhez hasonló jelzés: If undeliverable, send to: Asendia 12345 MAD). Ebay-en vettem, így ott nyitottam visszaküldési case-t: "Return item to seller".
    Az eladó tegnap elfogadta, adott is címet is, így ma fel is adtam postán.

    Most viszont a feladás után, elkezdtem olvasgatni a neten az EU-n kívülre postázásról és elvileg ki kell tölteni egy CN22 vagy 23-as vámiratot a küldésnél.
    Viszont nekem ilyet a postán senki nem mondott, pedig direkt rá is kérdeztem az ügyintézőnél, hogy hogyan működik az EU-n kívüli postázás.
    Csak kaptam egy sima feladóvevényt (mint a belföldi ajánlott levélnél) és közölte hogy töltsem ki kézzel majd adjam vissza neki. Ez is furcsa, a 21. században a külföldi címzést csak kézzel lehet a postán kitölteni?
    Olyan nem létezik külföldi viszonylatban mint pl. a vaterafutár.hu címirat kitöltője?

    Ajánlott elsőbbségivel kértem, tracking-em így van is hozzá: RR302373710HU (igaz még nem működik), viszont most komolyan elkezdtem félni, hogy így nem fogják visszafordítani a vámosok kifelé az országból Ferihegyen?
    Vagy esetleg a kínai posta ezért csak nem fogja visszadobni a csomagot?

    Valakinek valamilyen hasonló esete volt már?

Új hozzászólás Aktív témák