Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crouger

    csendes tag

    Sziasztok,
    Biztos volt már hasonló itt a fórumon, de a több mint háromezer hozzászólás között nem egyszerű kibogózni az egyértelmű és használható válaszokat, ezért gondoltam inkább leírom a saját esetemet.

    A lényeg, hogy Etotalk.com-ról rendeltem egy telefont, egy-két plusz szolgáltatással, és DHL szállítással, ami $34 volt.

    Szerdán adták fel, ma reggel már itt volt az országban, most délután pedig csörgött a telefonom, hogy adjak meg egy email címet a vámkezelés miatt, stb, stb, többit nyilván már ismeritek.

    A problémám az, hogy az összeg amit fizettem, kb. $190 volt. Ebből $150 volt a telefon, erre jott ra $34 DHL, meg egy-két plusz dolog. A csomag ajándékként (Gift) lett feladva, és a DHL-es levél csatolmányai között láttam, hogy a csomagon szereplő "Customs value" $25.

    Most nem tudom, hogy mitévő legyek. Akár ki is fizetném az ÁFÁ-t $150 után, de $190 után már sokallom, főleg úgy, hogy ez nem csak a telefon értéke, viszont sajnos csak ezutóbbi összegről van bármiféle bizonylatom. Az meg, hogy ajándékként lett feladva, és $25-os érték van rá írva, itt már nem számít semmit, mert ezt már semmiképp sem fogadják el így? Mi a tapasztalat a hasonló esetekben, illetve hogyan lenne érdemes eljárnom? Írtam az eladónak is ezügyben, illetve, hogy tud-e esetleg számlát adni $25-ról, de ez lehet, hogy eleve zsákutca...

    Köszönöm előre is a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák