Hirdetés

Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Aegon #43223 üzenetére

    Kicsit komolyabb kérdés még:
    olyasmi rémlik a szabályzatból, hogy az alkatrészeket az aktuális beszerzési áron térítik meg.
    Na most ez konkrétan mit takar?
    Nekem nem a bolhapiac jut elsőként eszembe, mint mérvadó beszerzési ár, hanem mondjuk egy ebike.hu szintű webshop kereskedelmi árai az egyes alkatrészekre.

    Konkrét példa:
    viszik a bringámat, amin mondjuk csak a hajtómű kerül aktuális kiskereskedelmi áron 63000 pénzbe, és ha eképpen összelegózzuk a teljes felszereltséget, akkor a bicikli alkatrészenkénti pótlása könnyen meghaladhatja a Maxi csomag biztosítási értékét is, pedig maga a bicikli korábban akár megvásárolható volt jóval kedvezőbben is.
    És feltételezzük, hogy számla van, de mondjuk alkatrészenként mindenről külön-külön, tehát nem katalógusból választott gépről van szó. :U

    Amúgy meg felvetődtek olyan ellentmondások is ezekkel a biztosítási csomagokkal megcélzott közönségben, hogy tulajdonképpen kinek szánják? :))
    Mert aki ért hozzá, az nem katalógusból vásárol, hanem valószínűleg egy összerakott bringa gurul alatta, legtöbb esetben használtan vásárolva (adásvételi szerződéssel, számla nélkül).
    Akik meg nem értenek hozzá - vagyis a kocabringások -, ők meg valószínűleg biztosításon sem gondolkodnak.
    Persze lehet mondani, hogy ez nem így van, de azt állítani is eléggé idealizált, hogy ezekkel a feltételekkel ez széles körben el fog terjedni.

Aktív témák