Hirdetés

Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz ludsimon #30807 üzenetére

    Igen a tempóra gondoltam, de egyben nem csak arra, országúti bringán főleg, lehet hajtási technikákkal is leszorítani a pulzust, én próbálkoztam anno még azzal hogy agyban is vegyek vissza a pulzusból. Segít ha koncentráltan pedálozol, pl megvan egy alap hegyi technika, szűken fog a kormány, kar kicsit szét terpeszt könyökből, (meg egyébként se tekerünk feszített könyökkel, mindig kicsit behajlítva) hogy levegőt normálisan kapj, nyeregben hátraül, lábfejből húz (boka forog), egyenletesen kör vektort tartva pedálozni, de nem erőltetni annyira a dolgot hogy energiát pazarolj az egyéb izmok megdolgoztatásával, amikre amúgy nem szántál előtte annyi időt, nyeregben nem pattogni, hülye ütemeket, ritmust felvenni Tilos, koncentrált hatékony pedálozás figyelni lábanként, légzést is koncentráltan végezni, nem kapkodni (ha nem tudsz már mit csinálni, kezded feladni, rosszul vagy, akkor gyorsan beszív, kicsit tart, gyorsan kifúj, esetleg ami oldja a pánikot, gyorsan beszív, két részletbe gyorsan ki), tempót a hegyhez igazítani, hogy a végére ne fáradj ki, inkább a vége fele kicsit tudj gyorsulni, lábadon és a mereven tartott háttól eltekintve a többi izomzatot le lazítani, kormányt nem szorít, kézzel nem erőlködni.
    Ami dőlt betűs az inkább versenyen spórolás technikája.
    Ezekkel a technikai dolgokkal is le lehet tolni a pulzust és javítani a tempót.

    Én nem fogok neked edzés tervet ajánlani, se írni, mert nem vállalom érte a felelősséget, valamint a tudásom is hiányos, és még nem is láttalak. De valami ilyesmit kéne igen, 1-2 nap egy héten lehet kemény izmozós, utána lehetne mondjuk a pihi nap, ettől legmesszebb levő napon mondjuk én beraknék résztávozósakat, ahol ilyen, most hasra ütés szerűen mondok számokat, 3 perc pulzus kitolása 180 ig, aztán 2 perc alatt vissza enged 130 ra, pulzus ereszkedés közben ugyan úgy hajtsál, pörögj, (pedálozás véletlenül se áll meg) mozogj, csak lassíts, gyengítsd az áttételt, és koncentrálj arra hogy zuhanjon a pulzus. Ezzel a keringésednek erősödnie kell.
    Valamint szokták ajánlani egy héten a hosszú távú edzést, ahol elmész 100 km fölé, de 150 alatti pulzuson maradsz bőven. Ezeket sem kéne kihagyni a tervből.

    A nyeregből való kizuhanást az előző mondataimhoz kapcsolódóan írtam, arra hogy ha nem vagy türelmes, és kapkodsz az edzést illetően, akkor a sérülések, bukások, stb esetén előfordulhat hogy arra kényszerülsz hogy abba kelljen hagynod ezt a sportot. És ettől szeretnélek megóvni. Mert a mi egyesületünkben, jelenleg nem csak én kerültem ilyen vakvágányra...
    Szóval el kell dönteni, hogy hobby, vagy látsz értelmet a versenyzésben, és akarod csinálni, mert akkor úgy kell hozzá állni, különben elég csak bringázgatni, és nem halálosan komolyan venni a dolgokat és hülyeségekbe belemenni.
    Én tanultam egy kicsit a magam kárából.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák