Hirdetés

Aktív témák

  • rétisün

    veterán

    válasz venember83 #22257 üzenetére

    "Ha már ennyire sok időd van írni" (amit szívesbben töltenék bringázva) :P

    saját tapasztalatok: dolgozóbajárós bicaj: kona alu váz+karbon outi villa, 28-as gumik, 4-5 báron <---> kelly's karbon vázszett, 23-as gumik, 7-8 báron. az outi még ilyen keskeny, keményrefújt gumikkal is komfortosabb, kevésbé érezni meg az egyenetleségeket, huplikat, "kimozogja" a karbon. biztos az is belejátszik, hogy a konán alu stucni és kormány van, de a seggemen is érzem, hogy a kona "keményebb"
    ami a hajtást illeti, a konán octalinkes hajtómű van, a kelly'sen integrált, ebből a szempontból tehát már nem csak a váz anyaga a befolyásoló tényező, de tény, hogy a kelly's "jobban gyorsul", persze könnyebb is vagy 3 kilóval, ami azért megint nem mindegy.

    "mennyire éri meg a többszörös árat egy szénszálas váz" ha úgy érted, hogy a mondjuk 3x árért 3x jobb vázat kapsz, akkor nem éri meg.
    jobb a karbon (kérdés az is persze, hogy melyik az időtállóbb, de erre nem tudok válaszolni, mert egyik vázamat se használom annyi ideje, hogy ez felmerült volna) de nem annyival jobb, mint amennyivel drágább. ezzel együtt, ha arra kerülne a sor, inkább nem ülnék vissza alu vázra (pedig alu vázra is lehet majdnem olyan jó súlyú tömegű bringát építeni, de tudja mindenki, hogy ez nálam nem szempont :N ) de lehet, hogy ez már csak az én hülyeségem.

    war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

Aktív témák