Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adriankoooo

    senior tag

    válasz Szyszko #31476 üzenetére

    Futásban vagyok, de megtaláltam:

    Asgard:

    "Első lépés: Vidd vissza az őrleményt, olyan 25-28mp körüli lefolyásra úgy hogy a 25-28mp akkor ér véget amikor elkezd szőkülni (szerintem ehez még finomabbra kell darálni mint az első videón). Ha a végén belenézel a presszóba és akár egy világos cseppet, foltot látsz benne nem jó. Ez 16gr esetén olyan 26-28gr körüli optimum lesz (utóbbi tipp pörkölés függő).
    Második lépés: Ha eddig megvagyunk nézd meg a kávé színét ha foltos, tigriscsíkos, nem homogén barna akkor túl meleg vedd lejjebb a hőfokot.
    Harmadik lépés a finom hangolás: Mostanra már elég jó a kávé, nagyon kicsivel állítgatva a darálót (végeredmény +- 3gr!!!!) lehet szabályozni a kioldási arányt, ez már ízlés kérdése."

Új hozzászólás Aktív témák