- Modding és elektronikai kérdések
- Milyen egeret válasszak?
- Computex 2024: Itt a Strix Pointra épülő Zenbook S 16
- iPad topik
- Computex 2024: az ASUS nem viccel, ha felsőkategóriás billentyűzetről van szó
- Gaming notebook topik
- Elkészült Oroszország első litográfiai berendezése
- Apple notebookok
- NVIDIA® driverek topikja
- Mini-ITX
Hirdetés
-
Ősszel jön a Metal Slug Tactics teljes kiadása
gp Kezdetben PC-re és Switch-er szánták a játékot, végül kiderült hogy PlayStationre és Xbox-ra is megkapjuk.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Élénk színekben várható a Galaxy Watch FE
ma A forrás részletes termékfotókat és a várható specifikációt is közzétette.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
A Macap már meg van lassan egy éve. Nem láttad még?
Egy régi elnyűhetetlen darab, kiváló, újszerű motorral, új késekkel, átalakítva saját izlesre, otthoni használatra.
Most meg digitálisra' alakítva. ( ebayről kb. egy 10-esből megvan. Meg egy kis melóval.)
A mérleg meg fehérarany jó! Ne degradáld le légyszi! :-) -
jolti
senior tag
válasz mester6 #24786 üzenetére
Azannnyát neki!
Nem semmi! Gratulálok!
F@sza cucc!!!
Kicsit hasonlít az felső része az Expobarra, az tévesztett meg. ( Nekem az az egyik kedvencem. Meg a Cimbali. A rocket után. :-) )
Persze, hogy emlékszem! Még telefonon is! ( Nem te jelöltél be valamelyik nap A facen? Most esik le...) -
-
jolti
senior tag
válasz simi.esp.28 #24803 üzenetére
Na ezt én is remélem, mert a nagy felbuzdulásra rendeltem egyet én is. Csütörtök körül jön, hétvégén be is rakom. Majd látjuk.
Meg rendeltem egy réz vízterítőt is. Azt csak később vettem észre, hogy a réz csak 57mm-es, az alu meg 58mm-es. Mondjuk gondolom nem gond, csak, esetleg több dzsuva marad az oldalán.Nem tudjátok, hogy a máshol kapható réz vízterítő is 57mm-es?
-
jolti
senior tag
válasz tariattila #24806 üzenetére
Az már van, de túl hipszteres... ;-)
-
jolti
senior tag
válasz Ed_007 #24875 üzenetére
Szerintem 3 dolgot tehetsz.
1. Megszokod a jelen helyzetet. Vettél egy sz@rt, de cserébe legalább jó drágán.
2. Szigszalagozol, gumialátétezel, Belülről kitömöd szivaccsal a motorházat', stb. hogy csökkenjen a rezonancia, hangzavar.
3. Veszel egy rendes kávéfőzőt, mondjuk egy Gaggia Evo-t, Baby, Classic. Használtan 25-30-tól fölfelé már vannak Evo-k, stb. Esetleg kifoghatsz Régi Turmix, Qm-eket.
Viszont ezekhez már egy rendes daráló, különben adtál a sz@rnak egy pofont...
El kell gondolkodni, hogy mit szeretnél és mennyit szánnál rá.
Ha azokat a feltételeket, amit írtál, akkor 40-et meg kell pótolni. -
jolti
senior tag
válasz Illesvik #24886 üzenetére
Én is bele raktam reggel.
Az a baj, hogy 3 tized milivel vastagabb mint az eredeti. Sejtettem, hogy ez lesz, mert ahogy Simi is írta, ez nem a V1-es verzió. De attól tökéletes, csak kicsit le csiszolni belőle egy kis smirglivel. Én körbecsiszoltam jól, de úgy látszik nem eleget, mert még így is elpattant az a szar műanyag. Most várom, hogy száradjon rajta a szilikon, hogy addig bírjam használni, amíg meg nem jön az új.
Felraktam a réz vízterítőt. Jól néz ki. Tök ugyan az mint az alu, az átmérője egy fél milivel kisebb, de ez semmit nem befolyásol. Viszont 3x olyan nehéz.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Ez a Cady-trade elég kikészítő egy cég!
Tegnap-tegnapelőtt vagy 8x hívtam őket, de a raktárba való kapcsolás után senki nem vette fel a telefont. Aztán már a hölgy sem...
Emailra is nagy nehezen válaszoltak. Illetve az elsőre válaszoltak, sokára, a másodikra már nem...
Most kénytelen voltam leadni a megrendelésem, anélkül, hogy bírtam volna egyeztetni velük egy-két dologban, mert már meg bele fogok futni a hétvégébe és akkor meg megint csúszik az egész.
Na megrendeltem, előre utalással, mert úgy olcsóbb, erre nem küldenek a visszaigazoló emailban számlaszámot. -
jolti
senior tag
A múltkor volt megint téma ( meg lesz is még egy párszor...), hogy mit kell leszedni a gőzöléshez, ezért unalmamban egy kis képet. Hátha így érthetőbb lesz a most kezdőknek.
Ha gondoljátok be lehet tenni az összefoglalóba, ha nem, akkor marad itt.
-
jolti
senior tag
válasz Peti...(16v) #25308 üzenetére
Grt!
Fénykép az ifjú aráról? ;-) -
jolti
senior tag
válasz killerjohn #25336 üzenetére
Nem kell azt olyan sűrűn tisztogatni. Nem lesz koszos. Ha csak nem olajos kézzel fogsz kávét készíteni. :-)
Meg arra elég, ha egy száraz, vagy egy enyhén nedves konyharuhával jól rafogsz és egy párszor korbeforgatod benne.
De,ha ragaszkosz a femhez, akkor a nyele legyen aluból mondjuk, hogy könnyebb legyen, mint a talpa. -
jolti
senior tag
válasz killerjohn #25574 üzenetére
Gratulálok a pöpec cucchoz! Sok jó kávét kívánok!
Javaslom nézz videókat a you tube-on. Sokat lehet tanulni belőlük.
Van darálóbeállítás, akár típusra is, ideális lefolyás, visszaöblítés, fej tisztítás stb, stb. Könnyebben megérted, ha látod, mintha körbeirkáljuk[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Surda- #25668 üzenetére
Én kb. két hete cseréltem a gőzcsövet, azóta nyüstölöm.
Meg kell, hogy mondjam, hogy egy szállal nem csinál jobb tejhabot, mint az eredeti kis csonk. ( Természetesen levéve a toldatot róla.)
Azzal pont ilyen tökéletes mikrohabot lehet csinálni, mint ezzel.
Azt nem mondom, hogy megbantam a cserét, de mondjuk ha nem ilyen olcsón sikerül hozzájutni, akkor talán azt mondanám. Ha csak a tejhab minőséget nézzük.
Viszont nagy előnye, hogy hosszabb és ezáltal kicsit kényelmesebb a használata. No meg sokkal esztetikusabb is, valljuk be!
Mondjuk a tej is jobban ráég a végére, pedig egyből törlöm. Vizes ruhával könnyebben lejön. A régi műanyagról könnyebben lejött.
Deadzone fogj egy darab csiszolóvásznat és megcsiszolod a végét és fog forogni. De már ezt egyszer mondtuk neked, ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #25932 üzenetére
Én nem akarok belefolyni ebbe az egészbe, mert annyira nem érdekel, de semmi hangulatkeltés nincs ebben, csak leírta a véleményét. Amit meg mond, annak meg van valóságalalapja. Viszont a másik oldalt is megértem.
Az meg, hogy egy Michelin csillagos étterem, akinek a 'lemenő napfény beesési szöge sem mindegy, hogy mikor fogják ki a lazacot', az ne adjon nekem kapszulás kávét, mert hányinger...
Nálunk ezen a tanyán a három étteremből, kettőben normális daráló és főző van! ( a minőség és szakértelem az már más)
Akkor úgy gondolom joggal elvarható lenne egy ilyen kvalitású étteremtől, hogy ne ilyen kávét szolgáljon fel a luxusebéd után! -
jolti
senior tag
válasz Silent77 #25943 üzenetére
- Tamperelés, vagy tömörítés. Majd jó lesz az a normális tamperral.
- Ha fokozatot állítasz, akkor kb. a második őrlés lesz már jó, mert az állítás utáni elsőben még van az előző beállításhoz tartozó szemcsefinomság. ( Kivéve, ha ki nem porszívózod, de az durva lenne, minden állítás után... )
- Szerintem ellenőrizd le a darálót, mert elsőre kb. mindenki sz@rul rakja össze a Graefeket és meg van győződve róla, hogy jól rakta össze.
- Ha 100% hogy jól raktad össze, akkor nézd meg a youtube-on, hogy kell egyet állítani a kis csavarokkal a késtartón. Azért írom, hogy ott nézd meg, mert ott egyből megérted és nem kell 20x leírni.Szerk. Miközben leírtam, látom be is rakták a srácok.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Silent77 #25982 üzenetére
Ne cserélgesd a kávét össze-vissza! Már vagy a negyedik felét írod, hogy most ezt főzted, most meg azt!
Míg meg nem tanulsz rendesen kávét készíteni, addig egy féle kávéval gyakorolj be egy rutint, ne minden második daralasra másfélét, mert az életben nem tanulod meg így a daráló beállítást. Ha már megy egy adott kávéval az 'iskola lefolyás',akkor próbálj majd másikat. Persze később már cserélgetheted, de először tanuld meg az alapokat. -
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #26007 üzenetére
Szerintem, ha visszaolvasol, mielőtt itt mindenkit leb@szol, akkor láthatod, hogy minenki próbál segteni rajta. 85x leírtuk, elmagyaraztuk, videót linkeltünk, de ha nem csinálja amit mondunk, akkor hiába.
Még mindig nem állította be úgy a darálót, hogy a kések össze érjenek pl. Már tegnap is el lett mondva.
Az is, hogy itt nem alátét kell alá, hanem ami videóban van, hogy csavar ki, egyet fordít, csavar vissza, megnéz. Ezt megcsinalta, de én is mondtam neki, hogy még egyszer ezt csinálja meg, mert még keveset állított. Többször lehet ugyanis. De ez is benne van a videóbán. Meg én is mondtam, meg a többiek is. -
jolti
senior tag
válasz killerjohn #26017 üzenetére
Gondolom Blaze azért írta le a daráló alapbeállítás lépését, mert írtad, hogy már előre félsz, ha majd szét kell szedni takarítani a darálót. És akkor már hiába lesz a beállítás a kávéhoz...
Ezzel, ahogy leírta, meg szinte egyből meg lehet találni a joker állást. Vagy kettőből. -
jolti
senior tag
Jól van, mindenki nyugodjon le a p.csába! :-)
Szájlent' elment magának új darálót szerezni:
http://ripost.hu/cikk-mi-johet-meg-kavedaralot-loptak-gyorben
;-) :-)
Nem tudom, hogy jól linkelte e, mert mobilról vagyok.[ Módosította: radi8tor ]
-
jolti
senior tag
válasz Silent77 #26034 üzenetére
Nem haragszom, félre ne értsd, csak már mindenki segíteni akar, erre meg Ronin letol itt bennünket.
:-)
Mindent felejts el és kezdjük elölről.
Allitgass a csavarral, a finomállító tárcsával, ráolvasással addig amíg a tárcsák 1-es fokozaton össze nem érnek -kávé nélkül, járó motorral csinald-.
Ilyenkor egy érdekes cicergo hangot hallasz.
Ha ez meg van, akkor vedd vissza 5-6-os fokozatra és készíts egy kávét. Egyből látszik,hogy jó lesz e. Ha nem jó akkor finomíts, vagy durvíts az őrleményen, azt majd látod.
( De ez is benne a kb. 1000 darab beállítós videóban a youtubon.) :-) -
jolti
senior tag
válasz Silent77 #26046 üzenetére
Gratulálok, alakul. Így képről mintha kicsit világosnak tűnne a crema, de lehet csak a fotó miatt van.
Nekem is kell hozzá amúgy a fehér porcelán, hogy megítélhessem, mint Roninnak. Szívemből beszélt.
Én valahogy a ristrettot, espressot, cappuccinot nem tudom elképzelni másban, mint fehér ( elég, ha a belseje fehér ) porcelánban.
A többi lehet üvegben, de ehhez ragaszkodom.
Most már tudsz játszani, a 6.-ik fokozat az jó. Onnan még tudsz lejjebb menni hatot, ha kell. Ha nem, akkor meg megint szétszed, csavar arrébb és kész. Mondjuk én jobban örültem volna neki, ha megciceregteted a késeket és onnan jössz vissza, mert az, hogy te szemre mit látsz az nem mérvadó, mert lehet nem csak az egy ricni van benne, amit te gondolsz, hanem 3-4 is. Hidd el, ha nem állat módjára tekered össze és nem egy óráig hagyod ciceregni, akkor semmi baja nem lesz.
De végül is, amit írtál lefolyás, + a kép, az jó, most gyakorolj és gyakorolj, innen már lehet állítgatni le-fel nyugodtan. Majd szépen belejössz, meg kiismered a cuccokat és nemsoká eddigi életed legfinomabb kávéit fogod inni, ráadásul otthon. ( Mondjuk a családod, barátaid kicsit zehernyésnek fognak nézni majd, de ez ne térítsen le erről az ösvényről. Mikor majd hümmögve isszák a fini kávékat és capukat akkor kicsit megértik majd! Bár akkor sem mind. Mert úgyis lesz olyan aki a szarvasival is főz ilyet... )[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Álljunk meg egy ásonyomnyira!
Ezt úgy mérte, hogy szerte-szét szedte a darálót és a kések alattit is beleszámolta.
Ha te szétszeded a Mazzert, vagy pl. én a Macapot, akkor nekünk is marad ennyi, hanem több a kés-késtartó alatt.
De ezzel nincsen gond, mert az az első daráláskor berakodik oda és az végig ott marad a következő tisztításig. Úgymond kihézagolva azt az üres teret. Mivel nekünk nincs így feltagolva, mint itt, szinte majdnem egy összetapadt gyűrűként jön ki.Az pofozgartáskor-sepregetéskor is ott marad, csak a garatból sepred ki.
Tehát úgy már mindjárt más a leányzó fekvése, ha az almát az almával hasonlítjuk össze. -
jolti
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #26123 üzenetére
Gratulálok az új szerzeményekhez! Sok jó kávét velük!
A reneka milyen? Azon én is agyalok már egy jó ideje! Csak nem tudom, hogy Gb-nél megérné-e a befektetést. Egy nagyvasról' elhiszem, hogy kihozza belőle a legjobbat, de egy ilyen kis' makinánál vannak kétségeim, hogy megéri-e. Te mit vettél észre?
Ja, be kell nyomni a Matyóhímzés ON feliratú gombot és utána mintázódik! -
jolti
senior tag
Megpróbáltam két kávét, amelyet idáig még nem ittam.
San Giusto Caffé. Megosztom veletek az én tapasztalataimat.Most értem a Blu végére. Ez sajnos döglődő félben volt. ( Elég régi, majdnem egy év körüli pörkölési idővel. )
Nagyon tetszett az arabicara jellemző gyümölcsösség, az elég jó pörkölésnek köszönhetően ( elég sok világos szem volt közötte, amiket ki is válogattam utána közüle.) markánsan jelen volt az italban, de éppen nem a túl savas kategória. Mondhatni határeset. A nejemnek már az volt, de ő tipikus hagyományos vonal fun. .
Leginkább a finom tejcsokis vonalat, áfonyás-citrusos ízvilágot éreztem benne, amely nem volt tolakodó. Nekem 92 fok környékén mutatta a legjobb arcát.
Szívesen megkóstolnék majd belőle egy friss pörkölét, amikor jobban meg tudja mutatni magát a kávé.A Bar-t még most bontottam nemrég, de ezen már látszik a friss pörkölés és robusta tartalom. Rendkívül cremás, szinte már habzó lefolyású kávé. Hiába, a két hónapos pörkölés csak jelent valamit! Itt 89fokon van a pid, de lehet még próbálok majd egy-két fokot lejjebb.
Nagyon intenzív étcsokis, marcipános ízzel, ami sokáig megmarad a szájban. De még kóstolgatom.
Nekem tetszenek. Előtte 70/30-as Lollot ittam, az már az én ízlésemnek sötét, túlpörkölt' volt, bár meglepő módon abból is lehetett néha jókat főzni. -
jolti
senior tag
Dupla espresso. Csak nem fér bele teljesen. De nem baj is baj, mert pont el kezdett szőkülni.
A színe nem valósághű sajnos. Mobilos, vakus kép.Nincs dupla térfogatú csészém sajnos. A capus meg olyan brutális ehhez nekem.
De rajta vagyok a beszerzésen. Hátha most 10 nap múlva a 40.-en megszánna az asszony. ( Már tettem ráutaló célzást! )[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Surda- #26224 üzenetére
18g körül.
Mostanában nem nagyon szoktam méricskélni. Be van állítva a daráló automatája. ( Arra egy héten egyszer-kétszer ráellenőrzök. ) Telereccsintem a szűrőt, megkuttyantom oszt' jól van. Semmi hókuszpókusz, meg ráolvasás. Mégis qurvafinom.
Ennyi olaszosság belefér nekem. -
jolti
senior tag
Én úgy vagyok ezzel, hogy méricskéljen a f...
Majd,ha lesz egy Mazzer Robur, meg egy Gs3, vagy egy rakéta akkor lehet mérlegek egy párszor, de GB-vel fölöslegesnek tartom.
Így is, ha szép a lefolyás, meg nem szőkül van, hogy 35ml is engedek. Persze, ha olyan megállítom 20-25ml-nél is, ha kell. Úgy is kitapasztalod idővel. -
jolti
senior tag
válasz jucco02 #26287 üzenetére
Attól függ milyen áruház polcain nézed. Inkább nézz szét a webshopokban. ( Kvzzzz, Paljoc, kávékorzó, stb...) Jobban jársz.
Spec. ezekkel jól bevásároltál'. Kivéve a középsőt.
Omnia után szinte mind hűha élmény.
Szerintem kb. 94 fok körül kezdheted, aztán majd már onnan úgyis látszik, hogy merre kell menni, le vagy föl. ( Azt tudod, hogy miből kell megítélni, hogy merre? Ugye? ) Vagy éppen jó a 94. -
jolti
senior tag
válasz Szyszko #26296 üzenetére
Ha hőhiányos a kávé akkor a crema színtelen, halovány, inkább vajszínű, az íze pedig savanyú lesz.
Ha túl sok a hő, akkor meg megég a kávé. A crema sötétbarna, bebőrösödik', az íze pedig keserűvé válik.
Pid. Azért bírsz 100 fok fölé menni, mert ezekben a gépekben nem a vízben van a hőmérsékletet mérő szonda, hanem a kazán falában. Tehát nem a víz hőfokát mutatja, ami a kávéra megy, hanem a kazánét, amit még majd a fej is befolyásol egy kicsit.De azért ebből nagyjából tudsz következtetni a víz hőfokára. Belejössz hamar és tudni fogod, hogy honnan kell indítani a csapolást.
Nagyjából ennyi, ha kihagytam valamit, majd a többiek kijavítanak.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
A múltkor vettem egy zsír új Brita kancsót egy betéttel 1500-ért. Ennyiért nem akartam otthagyni. Úgy voltam vele, ha másra nem jó, akkor jó lesz virágot locsolni.
Aztán kipróbáltam és qurvajó a használata. Leegyszerűsíti a Baby utántöltését.
Lejárt az egy hónapja a betétnek, megfúrtam a tetejét, hogy mi van benne. Ez: aktív szén és valami vízlágyító gyanta keveréke.Aztán elmostam, lefertőtlenítettem és feltöltöttem expolygonos gyantával.
Öröm és bódottág!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen