Hirdetés
-
Computex 2024: a TravelMate sem kerüli el az AI-t
ph Az Acer üzleti notebooksorozatába érkező P4 16 és P6 14 sem menekül a CoPilot megjelölés elöl.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Ennyit spórol az AI a pénzügyi tanácsadóknak
it A Morgan Stanley vezérigazgatója szerint heti 10-15 órát spórol meg a pénzügyi tanácsadóknak az AI.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
válasz bbuffy #95453 üzenetére
Köszi!
295 fontért érdekes Brikka-utód.
Vannak benne jó ötletek, pl. alulról lehetne a kosarat szigetelni mezei kotyogósban is, meg ugye minek az az oszlop a kifolyóban, mikor elég egy lyuk is? Lehet hogy látjuk még leegyszerűsítve ezt a kotyogót, mert most így ebben a formában túl sok a szelep meg a tömítés. -
konzumpro
senior tag
Felraksz egy liter tejet 60 fokra aztán kézimixerrel felhabosítod. Vagy akár cappuccinohoz botmixerrel. Vagy böfőttes üveggel felrázod*. Yummy.
https://www.youtube.com/watch?v=u03J6E3jSxU
https://www.youtube.com/watch?v=pUJH1sUfLWM*tábori körülmények között kipróbáltam, működik
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz Bazsee71 #95677 üzenetére
Árakat tudnál mondani? A cél számomra, hogy a jelenlegi 4-5000-es kilónkénti árnál kedvezőbben juthassak babhoz. Ez sem rossz persze, alig drágább az Omniánál mégis sokkal jobb még a legrosszabb nyerskávéval is a végeredmény. Vevő lennék kevésbé szofisztikált, olcsóbb árfekvésű kilókra, 10-20 kilót vennék fél évente, évente.
-
konzumpro
senior tag
válasz Bazsee71 #95683 üzenetére
Nem ismerem az árképzést, így már érthetőbb azért.
Végülis nem a hulladéktermelést akarnám elősegíteni, szóval akkor már érdemesebb a finomabb fajtákra koncentrálni, de persze jó lenne fenntartani azt a kiskereskedelmi láncolatot is ami még működik. Na nem mindet.
A maradékből élnek a bolti kávék pörkölői, szinte nincs is hulladék kávé, vagy megaromázzák, vagy túlpörkölik és bezacskózzák polcra, vagy megőrölve eladják téglának, vagy lefőzik instantnak. Jobb mint az arany. -
konzumpro
senior tag
válasz SunMount3r #95740 üzenetére
A Bialetti Moka 6 személyes tud 3 decit, a 9-es 5.5-öt.
-
konzumpro
senior tag
válasz #64275200 #95812 üzenetére
Nálam is a második a legjobb mindig Magyarán egy mérés nem mérés, egy nagyon inkonzisztens rendszer (akár kávé) is adhat vissza ilyen eredményeket.
#95815 RetepNyaraB Wow, erre eddig nem is gondoltam, hogy előáztatás közben kikapcsolom, csak bosszankodtam hogy a Sage 10 másodpercig enged előáztatást. De hát így, akár drip cafét is lehet csöpögtetni 3 baron, teljesen kiszámíthatatlan hőviszonyokkal (ráengedem, megállítom, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
Nem tudja valaki, a Sage hivatalos szerviz Fast Hungary Kft. él még?
Találtam egy egylyukú fúvókát a Barista Pro-hoz, igazából az Expresshez jó, egyszerűbb lenne mint három lyukból egyet a tej felszíne felett próbálni tartani, nekem nem jött be ez a háromlyukú újítás.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz CoolBoy323 #95891 üzenetére
Semmi sallang, megéri. Használd DM-es kevert vízzel és nem kell venni bele filtert sem.
Itt asszem van valakinek: [link][ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz bajzal #95929 üzenetére
Egyébként az nem igaz, hogy a Dolce Gusto kotyogós-szerű kávét főz. Biztosan van hosszú kávé kapszula hozzá, ami tényleg nem presszó, sőt olyan is amiben instant kávé is van, de semmivel se rosszabb mint a Nespresso, annyi csak a bűne, hogy több kávé fér bele, és még tejporos kapszula is létezik amivel plusz kütyü nélkül lehet gépi cappuccinot készíteni.
-
konzumpro
senior tag
Jól néz ki, kérdés mennyire hangos?
A CR-100 a maga hetvenéves dizájnjával elég hangos de hatékonyan kifújja a pernyét ami így nem ég meg. Jó dolog ez a forró levegős megoldás, serpenyővel mindig állt a füst a konyhában. Nem lenne rossz hogy így by design mozognak a babok és nem nekem kell ringatni a gépet mint egy csecsemőt, mert bizony ez az egyenletes pörkölés titka a CR-100-nál. Rázni viszont nem szabad mert elszakad a fűtőszál. Na ez ilyen 2in1 post lett de inkább szól a bakelit pörkettyűről, bocsi. -
konzumpro
senior tag
válasz SteelCowboy #96003 üzenetére
Innen régebben meg lehetett venni: https://beans.at/en/nuova-point-thick-walled-espresso-cup-palermo
Lehet hogy meg lehet beszélni velük hogy szállítsanak ide is. -
konzumpro
senior tag
válasz Szaszi-80- #96013 üzenetére
Remélhetőleg nem tört le a betétről a két kis fülecske.
-
konzumpro
senior tag
Pörkölésről, ha már fb csoport is van rá - volt régebbi etióp zöld itthon, kétszer pörköltem egymás után, egy 9 perceset és a felmelegedés miatt a második csak 8-ig ment mert elkezdett füstölni. Ennek az etiópnak jól áll a sötétebb pörkölés, lesz tőle egy kis karaktere, kiválik a szemeken a kávéolaj. Nem tudom, hogy az mitől függ, amikor karamellszerű bevonattól fényesek a babok, lehet hogy még magasabb, rövid ideig tartó hőhatás kell hozzá, ezzel a pörkölővel ezt lehetetlen lenne megoldani. De lassan elfogy ez az etióp, úgyhogy ez volt az utolsó ilyen sötét pörkölés, az újaknak jól áll a 7 perces szín. A szomszédok nagy örömére.
-
konzumpro
senior tag
válasz mester6 #96137 üzenetére
A végeredménnyel is elégedett vagyok és az élmény is sokat hozzátesz a kávézáshoz. Nagyobb ugrás mint az automata után a karos, talán ezzel kellett volna kezdeni, nem gépcserével.
Köszi az infót, ezek alapján viennára sikerült és hát tényleg rendesen ropogott. Általában full cityre sikerül 7 perc alatt a többi friss babot pörkölni, még nem szoktak olajosak lenni, lehet hogy édesebb és kevésbé testes lenne sima cityre pörkölni. Az nem lesz egyszerű, a full cityre pörkölés is elfedi az egyenetlenségeket, nem feltűnő hogy van egy-két sötétebb vagy világosabb szem.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz bajnokpityu #96201 üzenetére
Azt hittem a neo alapból nyomásfokozós.
-
konzumpro
senior tag
Hát, még tesztelem, nem tudom mi lesz a vége, de 11 után úgyse lenne szabad tejeset inni...
Why Italians Don't Drink a Cappuccino After 11am -
konzumpro
senior tag
válasz soldier2 #96493 üzenetére
Csak ha lennének mérési eredményeim, akkor mondhatnék korrekt véleményt a thermocoilról, majd lehet hogy eljön ez a pillanat, végülis minden megvan hozzá, csak össze kéne állítani egy méréshez.
A Barista Pro-ban ilyen thermocoil van, ha jó a lefolyás (megfelelő kávé, őrlés, tömörítés), van ideje korrigálni a hőfokot. A PID középállásban konzisztensen 92 fokos eredményt produkált másnál. Hogy ez mennyire konzisztens, mekkora kilengések vannak, erre lennék kíváncsi. Bár több paramétertől függ a végeredmény, a felsőszűrő feletti műanyag zuhany nem túl jó szerintem, szemmel láthatóan négy ponton csöpög a víz, míg pl. 58-as Graefnél elég szépen, egyenletesen esőzött, ott dupla ráccsal oldották meg a víz eloszlatását és "eléggé" fém volt a fej. A műanyagnak is megvannak persze az előnyei, nem kell átmelegíteni, olcsó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen