Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz zscz #57638 üzenetére

    Ezt most én nem értem. A bojlerben rekedt levegő mennyisége esetenként változik. Ha úgy lövöd be a nyomáskapcsolót, hogy ezt a "hamis" nyomást vegye alapnak, akkor is ingadozni fog a bojlerhő, ha meg egy rosszul elzárt gőzcsapon megszökik a levegő, de a gőz már nem (gyengélkedik a gőzcsap tömítése, rendszeresen így járok, max 1-2 csepp víz jön) akár fel is robbanhat a gép.

    Parci: a nyomáskapcsolót megbolondítja a bentrekedt levegő (nem tudom miért). Ez leginkább a vele szerelt dipper rendszerű gépeknél fordul elő, és nagyon alacsony, akár 70C körüli bojler hőmérsékletet is eredményez. Gőz csapot kicsit megnyitva, először érzed, hogy hideg levegő jön (ha víz alá teszed a gőzcső végét buborékok vannak), majd indul a gőz, de nagyon kis nyomással, pedig elvileg már lekapcsolt a nyomáskapcsoló (angol irodalom "bleed the false pressure"-ként ismeri a folyamatot). Ezért sem tökéletes megoldás az időzített kapcsoló pl a Creminához.

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák