Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    Nyitottam egy Monterosa Scarlatti blendet. 5000 Ft/kg áron mérik, szelepes zacsiban. Az összetételéről semmilyen infó nincs, sem a pörkölés dátumáról (csak a zacsin lévő, de tartanak zöld robusztát is, tuti tettek bele abból is), de az biztos, hogy nem sok robuszta van benne. Ha szabad ilyen csúnyán fogalmaznom, akkor ez még átmenetebb, mint a Sidamo. Több a kakaó, kevesebb a gyümölcs, de mindkettő nagyon határozottan jelen van. Nem bonyolult kávé, csoki, mogyoró, narancs. Nagyjából 18,5-19 gramm kell a szűrőbe, hogy tele legyen (Sidamoból belement 20-20,5 is). Nagyon alacsony vízhőfokot kedvel, gyakorlatilag 15 perc után pacsa nélkül lehet húzni a La Scalaból. 22-25 környékén már egy egész kaput hűtőcsapolok, hogy ne égjen meg. Csöpögősen, lassan leengedve túl keserű lesz, azt nagyon nem szerette. Normál lefolyással viszont igazán finomra sikerült.






Új hozzászólás Aktív témák