Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneeka

    senior tag

    Amúgy kotyogósnál nem kötött a kávé-víz arány szerintem, én azt szoktam csinálni, hogy amikor világosodik a kifolyó lötty akkor átteszem az egészet egy hidegvizes edénybe és egyből leáll a főzés, kvázi bármilyen extrakciót belőhetsz így attól függően, hogy mikor állítod le. (én a régi 8 vagy 6 szögletűt használom, biztonsági szelep aljáig töltöm és kb. a fele folyhat ki annak, a "tölcsért" szoktam kopogtatni az asztalba, hogy csökkenjen a channeling,(ha egyáltalán van) rendes tampingot nem merek vele, kb. 17g kave mehet bele)
    (amúgy még így se vagyok annyira oda érte, aeropressel tudok sűrűbbet ÉS fókuszáltabb ízvilágút bár nem a normál receptekkel, mokánál azt érzem néha hogy ha alulextraktálom még akkor is vannak benne atomkeserű/égett részletek amikről sejtem honnan jönnek de nem lehet kiírtani)

Új hozzászólás Aktív témák