Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz MrCsiT #25806 üzenetére

    Igen, a szűrőt tele kell rakni kávéval, majd valamivel lehúzni a felesleget (kezdetben jó valamilyen eszköz, majd ha már gyakorlott vagy akkor ujjal is csinálhatod mint a profik). Így nem piramist tömörítesz, a perem mellett is van kávé stb. A felesleg mehet a kukába, később lefőzni lehet, de nem érdemes.
    Vízkőtelenítés: nem 2 evőkanál ecet (ecet mindenképp felejtős, 2 evőkanál semmit nem ér, ha annyit teszel, hogy vigye a vízkövet, akkor tönkreteszi a gépet is), belyette 2 evőkanál kristályos citromsav javasolt,, ennek hiányában én, és még sokan innen a kék Tescos vízkőoldót használjuk (háztartási gépekbe valót, ez citromsavas, vigyázz, van más is, az felületre való, és ha nem tévedek fehér-kék a csomagolása, kávéfőzőbe ez nem jó)
    Milyen gyakran? Függ attól mennyi víz megy át a gépen, és az milyen kemény. Nálam napi 2-3 szimpla készül átlagban, és Nordát használok, így csak félévente citromsavazok (valamelyik automata gép használatijávan egyszer olvastam, hogy 50l víz után vízkőtelenítést, szvsz csapvíz esetén ez jó viszonyítási pont (1-2 hét alatt megnézed mennyi víz fogy és számolsz egy kb intervallumot, hogy mikor vízkőteleníts.

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák