Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Haugland

    aktív tag

    Sziasztok,
    Karacsonyra meglepett a csalad egy Hario mini mill kezi orlovel es egy Bialetti break fozovel (nem nyomasszelepes kivitel).
    Eddig egy sima dolce gusto-s kapszulas gepet hasznaltam, de az uj kotyogossal egyszeruen annak a kozeleben sem jarok :(
    Hogyan kell kotyogossal jo kv-t fozni?
    A kavera most direkt nem is tertem ki, mert az ugye mindig valtozhat a jovoben (jelenleg: Molinari-espresso beans van).
    Amiket eddig probaltam (de nem valtak be):
    1, orlemeny finomabb (5egysegre nyitva az orlo), kavetarto megtomve es nagy langon lefozve
    2, ugyanaz mint az elobbi csak kis langon lassan lefozve
    3, orlemeny durvabb (orlo 9 egysegre nyitva), kavetetarto lazabban tomve, gyors es lassu tuzon fozve egyarant...
    Az elkeszult kaveknak se ize, se buze, se habja :(

    Mit kellene mashogy csinalnom?
    Kavet finomabbra vagy durvabbra orolni?
    Kavetartot lazan vagy megtomve hasznalni?
    Gyors vagy lassu tuzon fozni?

    Amit mindig ugyanugy csinaltam:
    1, a viztartalyt kulon feltettem a vizzel felforralni majd csak utana szereltem ossze a felso resszel es tettem bele a kavet
    2, amint lefott a kave, azonnal levettem a a kavet..tuzrol
    3, igyekeztem azonnal kionteni a meleg cseszekbe

Új hozzászólás Aktív témák