Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz trisztan94 #3242 üzenetére

    "Mint a videóban is látszik,ha document ready-be vannak berakva, akkor a feltöltő oldalon megy, ha azon kívülre, window onload-ba, akkor meg a megjelítő oldalon."
    Ezt még mindig nem értem, valami fogalmi zavarokat érzek nálad. Mi az, hogy $(document).ready()-n KÍVÜLRE, window.onloadba? Ez így értelmetlen. A .ready egy jQuery által definiált esemény, az .onload pedig megint egy másik esemény, van eltérés is a kettő között, amire a magyarázatot is gyorsan megtalálhatod:

    http://stackoverflow.com/questions/3698200/window-onload-vs-document-ready/3698214#3698214
    "The ready event occurs after the HTML document has been loaded, while the onload event occurs later, when all content (e.g. images) also has been loaded.

    The onload event is a standard event in the DOM, while the ready event is specific to jQuery. The purpose of the ready event is that it should occur as early as possible after the document has loaded, so that code that adds funcionality to the elements in the page doesn't have to wait for all content to load."

    Szóval nem tudom, honnan jött nálad ez a "document ready-n kívülre, window onload-ba", de ez helytelen, értelmetlen, két különböző eseményről beszélünk, vagy egyikre, vagy másikra feliratkozhatsz egy event handlerrel (mindkettőre is feliratkozhatsz, csak értelmetlen).

    Érdekes egyébként, amit írsz, hogy a .ready-vel az egyik esetben nem megy, csak onload-dal.
    Egyébként nincs abban semmi gányolás, amit csináltál. :N
    Egyszerűen annyiról van szó, hogy más esemény bekövetkezésére iratkoztál fel egy adott eseménykezelővel.

    ================

    (#3243) trisztan94 :
    örülök, ha tisztázott egy-két részletet.
    Amúgy viszont szerintem ha valaki érteni akarja, mit csinál jQuery-ben, akkor annak értenie kell először az alapokat, szóval sztem sima JavaScripttel érdemes indítani.

    ================

    (#3244) martonx :

    rakhatta volna mondjuk egy initCodeMirror() nevű csodafüggvénybe, vagy hasonlóba a kódját, de szerintem ettől még nem gányolás, amit csinált.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák