Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Muton #3070 üzenetére

    Miért erőlteted ezt az "index" szót? :D Szerintem te a függvény argumentumára vagy paraméterére gondolsz, ezt nem úgy hívják, hogy "index". :N

    "mind a tíz oszlopra van egyesével egy qrva nagy onclick, és szintén qrva nagy hover fv, úgy, hogy $oszlop1.onclick(...), $oszlop2.onclick(...) stb, tehát ugyanaz a kód háromnegyede, az indexektől eltekintve.
    [...]
    Most csak az "egy indexes bind" kell milyen szép szakkifejezés, aminél egy for ciklusba rakok egy onclick-et, és egy hover-t"

    :W Erről beszéltem korábban, hogy értelmesebb lenne hozzáadni az elemekhez egy-egy közös class-t, mint hogy for ciklusokba pakolt eseménykezelőkkel szopasd magadat... miért csodálkozol, hogy előfordult a korábbi probléma, hogy duplán futott le az az eseménykezelő is, aminek nem szabadott volna? Már önmagában a leírásaid is azt tükrözik, hogy valamiért itt tákolás történik gányolás hátán. :D
    Az sem egészen világos, most miért láttál ekkora potenciált a plain JS-es .bind()-ban, miért akarod most mindenáron ezt alkalmazni, amikor enélkül is nyugodtan lehet paramétereket passzolgatni. Adott esetben indokolt lehet, de nem mindig.

    Amiről korábban írtam, az az, hogy lehetne közös csoportként kezelni az elemeket, ha lenne közös class-uk, arra az elemre, aminél meg kivételt kell tenni, megint egy másik class-t kell tenni, és akkor rohadt könnyen tudod kezelni őket, óriási kódok ismételgetése nélkül (pfuj).
    Na, mondjuk mutatok egy példát, ahol a .group1 class-szal rendelkező elemek mindegyikén van egy .hover(), és mindegyikre alkalmazva van egy explode effect, kivéve azokat, amik meg vannak jelölve a kivételt jelentő group1-exception osztállyal (amik itt a példámban a fekete bárányok :D):

    http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/GVy7b/

    Az elv a lényeg, hogy csoportokra írok event handlereket, nem egyenként.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák