Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SirRasor

    őstag

    Szóval megvolt a kupaktalanítás, hála ST05 kollégának :) A hőmérsékletek meg teljesen ámulatba ejtettek.

    Először is Arctic MX-4-et raktam rá, mert több helyen is azt olvastam, hogy csak picit marad le a liquid pro-tól, viszont jóval barátibb az ára.
    Utána nagyrészt felpolíroztam a kupak felső részét (csak kövem volt, és az se egyenletesen kopott, amit csak ekkor vettem észre; ezért nem tudtam az alsó részét felpolírozni, pedig úgy lenne tökéletes).
    A fekete ragasztóréteget egy vékony rétegben rajtahagytam, hogy könnyebben lehessen a helyén tartani a kupakot, illetve ne nyomódjon közvetlenül a magra. A fölösleget tényleg körömmel a legpraktikusabb leszedni.

    Viszont itt jegyezném meg, hogy valószínűleg a sok ragasztótól nem volt egyszerű leütni és a végén már elég erősen kellett ahhoz kalapálni, hogy lejöjjön. Ez azért lényeges, mert kapargatás közben vettem észre, hogy a szilikonlap egy helyen elkezdett SZÉTVÁLNI. Mobil fényképező gyatra makrója miatt nem tudok képpel szolgálni, de eléggé ijesztő látvány volt.

    Összerak, bekapcs: idle hőmérséklet pár perc után 35-40 C°. Na mondom ez nem változott, de végül is 28 C° van a szobában. kupaktalanítás előtt prime (small fft) már másodperc után felugrott 60-65 fokra, majd nem sokra rá már a 70-et is átlépte hozzáteszem úgy, hogy -0.150v-al alul volt/van feszelve.
    Most elindítottam és kezdésnek csak 45-re ugrott fel és szépen felkúszott 55-re, majd ott elkezdett stagnálni, illetve nagyon lassan emelkedni. Teljesen megváltozott a melegedés mértéke. Végülis beállt egy 59-61-es átmenetre, ami teljesen vállalható hosszú távon is, pláne úgy, hogy valós körülmények között sose fog ilyen terhelést kapni, úgyhogy ma a passzív hajtást is ki fogom próbálni.

    Na de ma reggel teljesen elállt a szavam: A magok mindig más és más C°-ot mutatnak, gondolom ez senkinek se meglepő. Nézem a hőfokokat: 29,29,29,29. Hehe meggajdult a szenzor, bisztos befagyott :DD Ja de nem, már 30,30,30,30. :Y

    Reggel is 28 C° volt a szobában és 30-34 C° közé beállt idlén. Ami durva - és ilyet még sose láttam 4 magnál) nagyon ritka kivétellel pontosan ugyanolyan melegek a magok! Nagy ritkán ír csak ki olyat, hogy 31,32,31,31 és szinte azonnal vissza is vált azonosra. Többször ellenőriztem a szenzorokat és minden rendben. Ha csak egy magot telhelek ki, akkor látszik is, hogy eleinte csak az a mag melegszik (persze aztán átadja a feladatot egy másik magnak, hogy az melegedjen és így össze-vissza kezd változni a magok hőmérséklete, de egy csak magonkénti csuma terhelésnél van. Lekapcsoláskor megint visszaálltak ugyanolyan hőmérsékletűekre :)) Biztos kellett egy éjszaka, hogy összeérjenek :)

    És még 3 kép a végére, amiből a CPU-Z-snél érdemes megnézni a CPU Voltage-t, illetve a desktopos képen is látszik,hogy cpu-z szerint 39-ig mehet a szorzó, mégis megáll 34-en az előző hsz-ben írt aggályom miatt.

    Bocs a hosszú hsz-ért :B

    Make Love not war!

Új hozzászólás Aktív témák