Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laci4

    senior tag

    Sziasztok!

    Volt már párszor téma, de konkrét megoldásra nem emlékszem, így az alábbi okfejtésem lenne.

    Úgy gondolom, nekem is elfáradt az akksim az Ipad Air2-ben, ha kicsit hidegben van, képes már 70% ról is kikapcsolni..
    Normál szoba hőmérsékleten meg 40% alatt már nem életbiztosítás elkezdeni bármit is rajta..

    Filózok, hogy mit kellene csinálni... :U
    Lecserélni nem szeretném a tabletet egyelőre, mert amire nekem kell -nagyrészt Forge of Empires játék, YouTube, némi facse, néha olvasgatok- ezekre bőven elég ez a tablet.
    Mellette van egy közepes laptopom, meg asztali gépem is, így nem adnék ki egy másik tabletre 100- 150 000 ft-ot minimum (ha már vesz valamit az ember, akkor legyen használható).
    Én ha mégis másik tablet lenne, valószínűleg maradnék Apple vonalon, sose voltam almás, ezt is nyertem még 2016-ban, de meg kell hagyni, hosszú távon tényleg jók..
    ma is használható, nemrég is jött még rá frissítés...
    ugyan ez egy android cuccra nem hiszem hogy igaz.. (mondom ezt úgy, hogy telefonba amióta okos teló van, mindig az volt-van)

    No de vissza az air 2-höz;
    - jó lenne a gyári aksit rakatni bele, de azt úgy látom nem nagyon kapni.
    Visszaolvasva a fórumba egy linket találtam, ahol elméletileg talán gyári aksit raknak bele, hiszen az Apple oldala, Itt 35 000 Ft-ra írják.
    Ez jó kérdés; az egész tablet nem sokkal ér többet szerintem már...talán 40-60 ezret ha el lehetne kérni érte, így eléggé meggondolandó ez a verzió..már ha egyáltalán tényleg van, és gyári..

    - Ezzel szemben utángyártottat, pláne Kínából úgy rémlik, ilyen 6-7000 Ft-tól úgy 12-13 000 Ft-ig lehet kapni.
    Itt persze kérdés, ezek milyen kapacitásúak, mennyire megbízható, jó akkumulátorok?!
    Illetve nagy kérdés, hogy pl. az isamurai-ban milyen akkumulátor tesznek a 20000 Ft os árban a készülékbe?!
    A kínai 6000 vagy a kínai 12-13 ezrest? (mert nem gyárit, az tuti..)
    Ha az utóbbit akkor még talán megérné náluk megcsináltatni (7-8000 ft munkadíj), ha viszont az előbbi olcsó akkut, akkor semmi értelme náluk cseréltettnem.

    Egyre jobban az a döntés felé hajazok, hogy még használom így ameddig lehet, bár gyakorlatilag szabadtéren ebben az időszakban már szinte lehetetlen használni, mert a hideg pik-pak kinyírja, és aztán utána megrendelni egy olyan akkumulátort Kínából aminek a legtöbb, legjobb értékelései vannak.
    És majd kicserélem magamnak, vagy legalábbis megpróbálom... anno elektroműszerészként végeztem, ugyan nem vagyok a szakmában de azért már csináltam ezt azt amazt..

    Ahogy elnézem a YouTube videókat, nem olyan nagyon-nagyon nehéz dolog.. melegítés, és óvatos, finom mozdulatok..

    Ha nem lesz százszázalékosan tökéletes az akksi, mert mondjuk 7500mah helyett csak 5000, vagy ha két évente kell(ene) cserélni, vagy ha akár egy év múlva még akkor is megéri, mert vegyünk mondjuk egy köztes árú 10 000 Ft os akkumulátort..

    Az már kétszer kijön a "szamurájos" 20 ezerből..
    A gyári (ha van) apple árból meg 3 szor is.
    És a 10 ezres akkuval lehet kihúzza még 1-2 évig, amikorra már lehet tényleg teljesen elfárad, vagy kevés lesz már a fentiekre is ez a készülék..

    Kíváncsi lennék a véleményetekre, illetve hogy esetleg valaki már végig járta-e ezt az utat, cserélt-e már akkut Air2-ben, és ha igen, hol, mennyi, milyet, mik a tapasztaltok? :U

    Előre is köszi a válaszokat! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák