Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Lauda #22704 üzenetére

Szerencséd van, mert nincs IPTV-d. Ha lenne ez állna rá:

Az a baj, hogy végiggondolva nem tudod megúszni úgy a dolgot, hogy a HGW-ről RJ11 védelem nélkül - az UTP védelem ellenére - egy a telefonvezetéken keresztül jövő túláram ne vágjon tönkre mindent. Tekintve, hogy IPTV esetében az STB-ok mindegyik közvetlen kapcsolatban van a HGW-vel. Ha a PC is közvetlenül csatlakozik (de ugye azt lehet védeni APC ProtectNet 10/100/1000 Base-T Ethernet PNET 1GB védelemmel) akkor az is veszélyben lehetne. Ugyanezért (is) van szükségem, hogy a Connect Box kábelmodem módban legyen, mert ott ráadásul, nincs is külön WAN port, hanem csak 4 LAN hely van, amiből az egyik automatikusan az APC ProtectNet 10/100/1000 Base-T Ethernet PNET 1GB védelemmel megerősítve a TP-Link Archer C5 routerbe megy. Itt mindjárt adódik is egy extra szerencse, mert a két platform közül a kábelnet előnye, hogy a CB elé be tudtam helyezni a Signal 4645 F. tip villámvédőt.

Viszont amikor még 20-as VDSL2-őm volt akkor nem volt még meg az APC ProtectNet, de mivel védelem nélkül 27 Mbps volt maximum - tehát nem adták ki a 30-as csomagot rá, így nem ért veszteség, hogy a Belkin védelmét + az UPS védelmét is közbeiktattam :) 21 Mbps-ot tudott a vonal.

Most meg megint beáldoztam érpáronként a 7 Mbps-ot, mert megmértem, mennyit visz el az egyetlen HD Stream, amihez ha hozzáadom a 2 SD Streamet is, akkor is bőven elég, Internetem meg nincs a H368N-en keresztül :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák