Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz frovery #22721 üzenetére

    Minél magasabb az SNR annál jobb.

    Ami a ZTE-t mint márkát illeti, valamint annak a nem túl acélos H108L típusát.

    Minden gyártónak igazodni kell a piaci igényekhez, ha minden szinten képviseltetni akarja magát. A globálisan jelentős tényezőként jelenlévő ISP-k fújják a passzát szelet, a kisebb ISP-k mint az Invitel, meg alkalmazkodnak, és kihasználják a nagyok által kiharcolt lehetőségeket.

    XY ISP azt mondja, hogy lenne igényem egy belépőszintű HGW-re, aminek nincsenek Gbps-os portjai, ADSL2Plust tud maximum, nem ismeri a VDSL szabványt, következésképpen 1 érpárt tud csak kezelni, nincs 5GHz-es WiFi, sok esetben még N-es 2,4GHz-es sem és még sorolhatnám... és erre van x mennyiségű $-unk. Nagyon nem kell tervezgetni, gyorsan összedobják. A HGW-re is csak azért van szükség, mert a szolgáltató VoIP és IPTV igényét így tudja érvényesíteni, egyébként kapna egy sima ADSL modemet aztán kész. Jó esetben 360R T1E-t.

    Az Invitel - ahogyan arról már sokszor volt szó a topicban - az ország legnagyobb olyan szolgáltatójának tekinthető, amely olyan felhasználói táborral rendelkezik, ahol még az ADSL2+ maximális sebessége sem érhető el. Sőt van ahol 2 Mbps van. A szolgáltató részéről érhető, hogy nem fog odaküldeni egy ZTE 168N-t, amikor az drágább is, és technológiailag nem is indokolt. 10 Mbps alatt az IPTV már kiesik lényegében, de a VoIP roppant alacsony sávszélesség igénye ellenére szükségessé teszi a HGW használatát, ezért küldenek egy fapados "királyt" aztán le van tudva a dolog, hiszen az esetek jelentős részében nincs konkurencia, és belátható időn belül nem is lesz.

Új hozzászólás Aktív témák