Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz headhunter #21932 üzenetére

    Azt nem fogják engedni (ameddig lehet a szolgáltatók is, és a csatornafenntartók is kitartanak s húzzák az időt), pedig: Rossz hír Andy Vajnának: a mobilnet hódít, a tévé már alig látszik, szóval szorul a hurok.

    Ami engem illet:

    Az elmúlt időszak fejleményei, tapasztalatai alapján kezd kirajzolódni bennem, hogy mi lesz amikor az Invitelnél lejár a hűségem:

    Fejlemény:

    Lett tegnap óta másik jelforrásom is. Tatung STB-3112 CDA IPTV Set-Top Box - Youtube

    Tapasztalat:

    Mióta leszoktam az "ingyenes" filmcsatornákról és azzal egyidejűleg átszoktam a fizetősökre elsőnek a Filmbox Live, és újabban végre az HBO GO (utóbbival kellett volna kezdenem).

    Az a tapasztalatom, hogy szinte egyáltalán nem nézek DVB-C-n tévét, illetve olyat nézek, ami az alapcsomagban is benne van (Szulejmán). Kivétel a Paramount Ch (Fekete vitorlák), AMC HD (The Walking Dead, Fear the Walking Dead) De ezek a sorozatok éppen pihennek tudtommal. WD pl majd október 2-án lesz.

    Tehát amikor lejár a hűségem az Invitelnél a DVB-C-s tévénél két lehetőség van. Vagy valami alapcsomag, vagy teljesen lemondom, és az Internetnél is megpróbálok egy kedvezményes havidíjat kiszorítani.

    A TV ügyében teljesen biztos vagyok. Amit lehetett kötbér nélkül megúszni, már mind lemondtam, a mostani számlám, aminél még mindig van 2000 Ft mobil telefonálás az előző hónapból, mindjárt 4000 Ft-tal kevesebb mint az előző volt, és még át sem futott a teljes csökkenés :

    Két év alatt az eddigi FIX kiadásaimat sikerült az Invitel felé már eddig is 83040 Ft. Nem kevés pénz, kijött belőle az új tápom (Corsair RM550x RMx Series 550W 80+ Gold + az ASUS Z170-A alaplap :)

    Nem az Invitel megbüntetése a célom, hanem a racionalizálás vezérelt. Bár tény, hogy rajtuk csattan a dolog, mert hozzájuk nem folyik be ennyi összeg, és a hűségidő lejártát követően a TV szolgáltatást meg fogom nyirbálni az Invitelnél, mert minek ha nem nézem? Illetve az AMC-t, és a Fox-ot valamint a Paramoutot az STB-n is tudom majd fogni, max fizetek bele havi 2000 Ft-ot, és még AXN-em is lesz STB-n. Megjegyzem TV GO-n AXN most is van a másik lakásból :)

    Valahogy nálam így néz ki:

    Hírcsatornák (ez alapban benne van)
    AMC, FOX, Paramount - ez kérdés, hogy Inviteltől, vagy a T-től, de utóbbi az esélyesebb
    AXN ez meg nincs az Invitelnél egyébként sem.
    M4 Sport (többi nem érdekel, ez is csak azért, mert alapban benne van)
    M3 - ez mamám miatt, benne van T-nél alapból

    Igyekeztem leírni úgy a dolgot, hogy még beleférjen a topicba, és ne legyen szétvágva kétfelé a hozzászólás, hogy egyik fele Invitel, másik fele PRO kontra.

    Ha úgy döntök, hogy teljesen lemondom az Invitelnél a TV szolgáltatást - ez sincs kizárva, főleg a gyakori csatornarendezés miatt -, és még a 100 Mbps-os netnél is olyan árat mondanak ami számomra magasnak tűnik, annak ellenére, hogy nyilván úgy kezdem az alkudozást, ha nem, akkor lemondom... akkor tényleg szolgáltatót váltok, és még az is elképzelhető, hogy VDSL2 lesz, a HGW itt van mellettem, max egy telefon, és akkor 50 Mbps. Ami lényeg még, hogy az Invitelnél nem játszunk hosszabbítás esetén olyat, hogy csomagban, és nem tudom mi mennyibe kerül belőle.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák