Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Codiee

    tag

    válasz Celithrandi #8891 üzenetére

    Ez mind nagyon szép és naon jaú, de szedj le egy Y-Crunchert, elindítod, 1->7->0. Ezen garantálom neked, hogy 100 fok lesz. Igen, játék alatt így se lesz 80 fok fölött a proci, de ha biztosra akarsz menni akkor ez a hűtés nem megfelelő sajnos.
    Az lehet, hogy a temp védelem megoldja neked 5 percig a sustainelt procis thermal throttleinget, de ahogy a toronyhűtő alja elkezd felmelegedni (A venti által nem ért, bordával nem el látott rész) úgy lesz rosszabb.

    Edit: A XEON-oknak nem olyan szar amúgy az IHS-e :D

    Szóval amit most tudsz tenni:

    (Nem tudom milyen a hűtődnek a coldplateje) Liquid metal ha réz a coldplateje a hűtődnek, segíti a jobb és "gyorsabb" hőleadást
    Delid ha még nincs.
    Lapping ha még nincs
    (Deliddel és lappingel, lehet még hűtőt se kell cserélned btw, a 12-13 gen IHS-e meg úgy kb az összes INTEL IHS egy kalap fos, főleg a forrasztottak, 4790K-nál csak 15 fokot lehetett nyerni x éve azzal, hogy delidelted a procit és kicserélted az eredeti pasztát liquid metalra vagy carbon alapú pasztára, ennél a két gennél MÉG nincs tapasztalatom deliddel se lappingel, de hamarosan lesz, mert vagy egy i7, vagy egy i9 menni fog pioneerhez delideltetésre és lappingre is)
    CPU Contact frame 12.genhez kötelező szint kb (Ha még nincs)
    Ha jól látom ez undervoltolt 12900KF szóval az már kilőve.
    AVX-et kapcsold ki.
    Kapjon levegőt a hűtésed normálisan

    Vagy eladod ezt a hűtést HA-n és veszel helyette egy normálisabb házat (bugázol egy olyat amibe belemegy egy 360mm-es vízhűtés, kb 15-30k között elég szépeket és jókat lehet fogni hardveraprón)
    És veszel egy Arctic Liquid Freezer II-t ha jó házat veszel akár 420mm-es hűtést is vehetsz, az mégjobb 12900KF-re. (Összesen olyan 70k-ba fájna szerintem ha belegondolok)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák