Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gery15

    addikt

    Szóval. Ma volt egy kis időm, tuning terén nem jutottam előre semmivel sem, különféle biosokat próbáltam, de semmi változás. LLC-t próbálgattam, de a feszt sehogy sem tudtam csökkenteni, amit offset üzemmódban pluszban rátol nálam ez pontosan 0,068v. Akár auton vagy normal, standard, turbo, high, extremre van állítva. Szóval erről még vagy okosítást várok vagy, ha nagyon ráérős leszek majd akkor tovább kínlódok vele.

    Na most én állok elő nektek egy csodával. :DDD
    (#4792) JanR: Igen, fix fesz mellett is visszaveszi a feszt, mivel a tápom Haswell kompatibilis és AIDA szerinte 0,050v-ig szépen leveszi a feszt, ha be van lőve a C1E, C3 State, C6/C7 State. :U De beszéljenek a képek.

    Itt alapon van a proci: Turbo ON, offset -0,100v, C1E, C3 State, C6/C7 bekapcsolva.

    Ez pedig 4GHz, offset -0,045v, C1E, C3 State, C6/C7 bekapcsolva.

    Ez pedig 4GHz, fix 1,116v, C1E, C3 State, C6/C7 kikapcsolva.

    Ez pedig 4GHz, fix 1,116v, C1E, C3 State, C6/C7 bekapcsolva.

    Ahol be volt lőve a C6/C7 State ott mindig lement a fesz 0,048v-ra, de ahogy hozzáértem az egérhez vagy screenshotot csináltam egyből változott, ezért van pl valahol 0,060v, 0,084v. Hőfokon is látszik, hogy a fix + minden C-State be illetve kikapcsolva mellet 1°C eltérés van egyes magok között, ami szerintem hibahatáron belül van. Szerintem jól látható, hogy fix feszültség mellet is visszaveszi a feszt, tehát mégsem FIX-en kapja, ha be van lőve a C6/C7-State... az egyik képen Linx is van, hogy lássátok tényleg fix a fesz nem dob rá pluszba semmit. :N Hogy ezen beállításon felül miért van offset is, azt még nem tudom pontosan, ahogy ezt sem pl miért csak az AIDA képes kiírni, ezt a minimális feszt, CPU-Z és HWinfó sem jelzi, ezt ki. A táp biztosan tudja, ergo hiszek az AIDA-nak.

    Ha valakinek van kedve ezzel szórakozni az tesztelhetné magánál. :R

    HyperX

Új hozzászólás Aktív témák