Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 1stVikman

    senior tag

    Sziasztok!
    Lehet nem jó helyre írok, de ezt a topikot éreztem a legközelebbinek a kérdéseimhez.
    Szeretnék egy új gépet összerakni, amibe egy i5 4440-4570 szintű processzor menne. Van-e valakinek tapasztalata a hőmérsékleti értékekkel kapcsolatban? Úgy értem érdemesebb-e inkább egy 4460-4590-ben gondolkodni? Ez a haswell refresh dolog mennyire sikerült jól? Kb. mekkora hőmérsékleti különbségek vannak egy 4570 vs 4590 között, vagy kell-e egyáltalán ennek nagy feneket keríteni, ha az ember csak egy sima non-K processzort akar gyári hűtővel? :) Lehet csak túl van reagálva ez az egész hőmérsékleti kérdés?
    Lehet, hogy nem jól kerestem, de nem találtam ilyen jellegű tesztet, ahol azonos körülmények között mérték volna a haswell és a haswell refresh processzorok hőmérsékletbeli eltérését, vagy javulását.

    A másik kérdésem inkább off lesz. Gondolkozom még ivy 3470-3570 szinten is. Itt elvileg kevésbé melegedősek a processzorok, és picivel kedvezőbb a fogyasztási adat is. Mennyire érezhető, vagy mennyire számottevő a fogyasztásbeli különbség otthoni körülmények között, tuning nélkül egy 77w tdp-s ivy és egy 84 w tdp-s haswell között? Illetve mekkora hátrányom lenne egy 4570S vásárlásával, ami 65W tdp-s, de csökkentett órajelű [link].
    A turbo órajelük azonos, mégis annyival gyengébb lenne?

    Előre is köszönöm a válaszokat, üdv: Vikman

Új hozzászólás Aktív témák