- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolika30
csendes tag
Üdv!
Otthoni zenehallgatáshoz szeretnék beruházni egy kisebb költségvetésű hangfalpár és sztereó erősítő párosításba. Mindenképpen csak használt jöhet szóba az anyagi keret miatt. Viszonylag jó minőségű cuccot szeretnék, de nem szeretnék vele falat bontani, max 100w bőven elég lenne, és nem számít ha régi darab, lényeg a hangzás lenne(tudom hogy ehhez lényegesen többet kellene rá szánni de ezt nem lehet sajna). Ami azt illetti elsődlegesen rock/punk/alternatív/metál stílusok szólnának rajtuk.
Az erősítőre max olyan 20k körüli összeget szánnék -ezt talán kevésbé szokta cserélgetni az ember, gondolom én. Néztem már régebbi videoton ea 7386s típusút, illetve hallgattam is de igazából nincs összehasonlítási alapom nagyon. Jókat hallottam a Pioneerekről, pl egy A-209R-est néztem ki eddig, és sok másról olvastam de hát ugye az igazi ha az ember meg tudja hallgatni.
Magára a hangfalakra szintén nem szántam valami nagy összeget, 10-20k körül mozog, pl egy Videoton 2050-et találtam és hallgattam is, de itt is szükségem lenne segítségre.
Tehát tanácsokat szeretnék első sorban olyanoktól akik ismernek valami bevállt típust rendelkeznek tapasztalattal e téren mind erősítő mind hangfalat illetően, ami persze megfelel ezen elvárásoknak.
Köszi szépen előre is. -
zolika30
csendes tag
Hello! Köszi az eddigi segítségeket.
Lenne még pár kérdésem.
Tehát főleg rock zene hallgatására kellene de nem nagy a keret rá, illetve nem a tökéletes hifi a cél csak az itthoni "normálisabb" zenehallgatás. Erősítő téren szerintetek mi éri meg az alábbi hirdetések közül? vagy valami egyéb? Véleményetek is érdekelne pl a castonról mit gondoltok.
Pioneer A-209R
Pioneer SA-540
Pioneer SX-339
Denon PMA-250
Denon PMA-520
Denon PMA-495R
Yamaha AX-396
Yamaha RX-397
Castone B200Ami a hangfalakat illeti nem a kisméretű hangdobozokra gondoltam. Nem hifista célra keresek, inkább nagyobb 3 utas hangfalak (20-25ös méllyel) érdekelnének. Még ha régi is és nem olyan jól szól mint azok, de legalább valami középutat keresnék, illetve ott is lehet valami gyöngyszem, csak hát én nem igazán vagyok otthon e téren...
-
zolika30
csendes tag
Hello! Köszi az ötleteket.
Nézelődtem kicsit és találtam néhány ígéretesnek tűnő 3 utas hangfalat, viszont érdekelne a TI véleményetek. Tehát itthoni zenehallgatáshoz szükséges, nem fontos újnak lennie.
Hangszeres zenéhez kellenne, klasszikus rocktól metálig, vagy finomabb zenékhez is.
És nem az teljesen audiofil hangzás a cél.
A kérdéses hangfalak:
használt JVC S-PX3
új Omnitronic DX-822
új HollywoodA két új elég hasonló mind árban mind felépítésben, viszont a hollywoodon nagyobb a tölcsér és a piezo, valamint basszreflex is van benne, viszont lehet a másik a másik a megbízhatóbb, vagy megfelelőbb rock zenéhez.
Tehát mit gondoltok róluk?
-
zolika30
csendes tag
válasz #10726912 #31422 üzenetére
Tudom, hogy lehet találni, csak az a gond hogy nem ismerem őket, és ebben ti tudtok segíteni, ha írtok ötleteket mi érné meg ebben a kategórában.
Am ez a Proson 3 utas lenne? csak hasnlónak tűnnek a hangszórók méretei.Erősítő még nincs hozzá, de abból van pár alternatíva (Denon PMA-495R, Pioneer A-209r, A-229, Castone B200), persze új ötletekre is vevő vagyok
-
zolika30
csendes tag
válasz fero02 #31462 üzenetére
Bocsi hogy annyit zargatlak titeket, de igen szükséges. Anyagi keret miatt is, valamint szerintem ilyen is tud szépen szólni, maximum kis finomítás szükségeltetik.
blattida
köszönöm a tanácsot, videoton szerintem is korrekt ennyiért, pioneert kevésbé ismeremkammerer
25ös Videoton ennyiért jó ár, ahogy én nézegetem a hirdetéseket egy ideje
Jamoból melyik lenne jobb?
Kíváncsivá tettél, érdekelne a szebben szóló jobb és újabb hangdoboz ilyen áron, mert nem a bömböltetés lenne a célom -
zolika30
csendes tag
válasz fero02 #31471 üzenetére
nincs még hozzá erősítő, ennek a keresése is még folyamatban, esetleg ötlet?
közeli rokonom ért a finomításokhoz és komoly tapasztalattal rendelkezik ilyen téren, viszont az újabb típusokat ő sem ismeri
egyébként gépről szólna a zenekammerer
Értem és köszönöm az ötleteket. Keresgélek majd, de valószínűleg beérem egy régi nagyobbal. -
zolika30
csendes tag
Üdv! Köszi a segítséget mindenkinek, kiteszem ide is. Hangtechnika után keresgélek hangszeres zenére lenne, főleg rockhoz klasszikustól a metálig bezárólag. Számítógépről szólna a zene. Kis hangfalat nem találtam jó áron, illetve a vidit már ismerem, szóval Videoton DC2550 lesz nagy valószínűséggel megvéve, tudom nem valami jó döntés sokak szerint de nekem megfelel egyenlőre, ha nem fog tetszeni majd lecserélem egy idő után de mostani kis 2.1nél majdnem hogy akármi jobb. Árban max 20ezer körüli összeg lenne amit rászántam a hangfalpárra, és az erősítőre is a körül, de erősítőt olyat szeretnék hogy ne kelljen lecserélnem egy ideig tehát valami jó hangzásúra lenne szükségem ilyen zenéhez és távos sem árt ha van hozzá. Tehát nincs még hozzá erősítőm, ebben is szeretnék tanácsot kérni. Nézegettem már néhány típust pl:
Pioneer a209r
pinoeer sa540
castone
yamaha
Denon -
zolika30
csendes tag
Illetve mit gondoltok erről a típusról:
orion -
zolika30
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni melyik lenne alkalmasabb rock zenéhez, kis Videoton DC 2050 E-s hangfalakhoz, árban max 20-25 ezer a limit: egy Denon PMA-360 16-20 ezerer körül, PMA-560 25 körül ezekhez nincs távos és kicsit karcosak vagy egy PMA-495R gyönyörű állapotban távirányítóval 27 ezerért(alku lehet belefér) - esetleg yamaha ax-396 24ért?
-
zolika30
csendes tag
Ha már így a magasabb árkategória is szóba került harman kardonból a hk 680 típusrólról mi a vélemény? mennyi a reális ára kb?
-
zolika30
csendes tag
Érdeklődni szeretnék, elsősorban azoktól akik hallották már a Yamaha AX-396 és az AX-397 erősítőt egyaránt. A kérdés, hogy van-e hallható különbség a kettő között mert felépítésükben nem sok a különbség?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest