Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz Horbal #3154 üzenetére

    Ez már azért nem a klaszikus fényképezés. Nagyon erősen technikával támogatott. Itt is alkalmazzák páran. M3ss szereti is nagyon, de eléggé gép számolós az összeállítás. Ezek már nem férnek bele egy természetfotós szellemiségbe, sem így, sem úgy. Többnyire döglött rovarokkal, vagy fagyasztottakkal dolgoznak, esetleg hajnalban felkelve.

    Amúgy meg undor, ami ilyen szervezetek körül van. Egyeseknél, akik paliban vannak a zsűrivel, elfogadják a sok-sok PS-selést, másoknál meg egy-egy kis valamiért azonnal kizárnak képeket.
    Van természetfotós ismerősöm, ha megismerkedsz 1el, te is érteni fogod a dolgokat. Itt nemcsak a filmes era maradékáról van szó, bár az utómunka minimalizálásával eléggé behatárolják magukat. Ha ránézel a lapjukon levő képekre, mégis mind zseniális. Van bennük PS-selés, de csak mértékkel. Az ilyenfajta fotózás egyfajta kihívás... logikai játék, tervezés, pakolás, sok-sok utazgatás, szerencse, stb... Én már 1 hónapja regényt olvasok a lessátramban, és rossz képeket készítek hattyúról gyakorlásképp, mert nem müxik a lessátram. Qrva meleg van a sátorban nap közben. :)

    Közben elmaradtam az észrevételekkel:
    (#3126) Sir Riccio: sztem túl nagy a környező tér. Furcsa, hogy a nagy átnézeti kereső esetén mennyivel megnő a tér a téma körül. Nem jó általánosítani, de páraknál megfigyelhető, akik APS-C-ről váltottak FF-re. Ez a kép is csak poszter méretben igazi. Horizontot már mondták.

    (#3091) forceberg: eladja magát ez a két cica. Arik. Én a szimmetrikus cicákat kedvelem, bár most nekem mind egyszínű. Három tök fekete, és egy szürke (mint az orosz kék maccs).

    (#3084) m3ss: ez most egyszerűen jó. Nyam-nyam. összefolyt a nyálam. :)

    (#3071) Sir Riccio: ki van írva, hogy csillagos égbolt már bejáratnál. De hova mentél pontosan? Mert én rettegek bemenni a sok vadász közé... Hotel Kardosfa környékén voltál? Nagyon szép a Zselic, de nagyon nehéz jó fotót készíteni róla. Valahogy nincs magas pontja, és csak domb-domb hátán, fák takarják el az erdő látványát. Fényszennyezés viszont minimális. Ha lemegy a hold, olyan sötét van, hogy az orromig se látok el.

    (#3069) End-ru: elfogult vagyok: szépek. Még egy kicsit takaríts ki, és próbálj úgy katt, hogy bent legyen a lábuk, ne legyen túl takartak.

    Egy pano:

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák