Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Eastman

    őstag

    válasz HTCX715 #19989 üzenetére

    Szerintem három dolgot tehetsz addig amíg nincs otthon saját gitárod.

    1. Veszel egy kis 0,5-ös ásványvizet, megiszod, a kupakot visszatekered és tv nézés vagy buszozás közben a bal kezed négy ujjközét nyújtogatod azzal, hogy felváltva két-két ujjad között tartod vagy táncoltatod az üres műanyag ásványvizes palackot. Nem vicc. ...egy teniszlabdával is megpróbálhatod. Jól fog majd jönni az így elérhető széles ujjtávolság később a gyakorláskor.

    2. Rékeresel a neten egy-két publikus érme-trükköt oktató bűvész-videóra, leírásra. Nem vicc. Vannak nagyon egyszerűek amik pár nap alatt megtanulhatók. Ha pl. tv nézés vagy buszozás közben táncoltatsz egy húszforintost a bal kezed ujjai között azzal nagyon hatékonyan átmozgatod a kéz apró ízületeit és idővel fejben is kontrollálod a finommotoros mozgásokat. Ez a fajta tudatosság nagyon jól fog majd jönni a gitározásnál.

    De ne zsibbaszd le a kezed, csak annyit „gyakorolj” így amennyi jól esik! (A jobb kéznél - általában azzal pengetünk - ez a két edzésmódszer nem szükséges.)

    3. Ezt a képet nézegetve


    +

    addig is megtanulod az egész hangok pontos helyeit a gitárnyakon. A hat húr vastagsága adja magát.

    A 0. „bund” amikor üresen pengeted a gitárt, semmit sem fogsz le az ujjaiddal. E A D G H E. Ez az alap, első körben így hangolod majd be a gitárod. (Mi és a németek H-t mondunk és írunk, a világ többi részén tudommal B-t használnak, tehát ha veszel egy hangológépet, vagy külföldi weboldalon kutatsz gitáros dolgokra ott elképzelhető, hogy E A D G B E-t látsz. Hozzá kell szokni.)

    Ezeket az ábrákat mindig úgy nézzük mintha a gitár az ölünkben feküdne, tehát a legvastagabb húr feléd van, a legvékonyabb tőled távolabb. A pöttyök a gitárnyak szélén található pozíciójelölő pontocskák amiket élőben majdnem minden hangszeren ugyan így megtalálsz a 3., 5., 7., 9., 12. (két pötty), 15., 17., stb bundoknál az úgynevezett fekvésekben.

    Jó gyakorlást, R&R!

    Üdv: Eastman

    [ Szerkesztve ]

    https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Új hozzászólás Aktív témák