Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soldier321

    csendes tag

    Hello!

    Egy kis segítség kellene.
    GeForce 8600 GT-m van, másfél évig minden rendben volt a géppel, néhány hete viszont csak szenvedek vele. SPAMOLJA ezt az üzenetet:

    "Áramellátás-jelző
    Problémajelentés
    Az NVIDIA rendszerőr jelzi, hogy az NVIDIA által táplált grafikus kártya nem kap elegendő energiát.
    A hardver esetleges károsodásának, illetve a rendszer összeomlásának elkerülése érdekében a grafikus processzor lecsökkentette a teljesítményét arra a szintre, amely a továbbiakban is lehetővé teszi a biztonságos működését."

    Részletekre kattintva:
    "A probléma kiküszöböléséhez ellenőrizze, hogy a rendszerben található NVIDIA grafikus kártya rendelkezik-e egy kiegészítő energiacsatlakozóval. Erre a csatlakozásra szükség van, és ha nincs a helyén, az a rendszer károsodásához vezethet. Az ellenőrzéssel kapcsolatos útmutatások megtalálhatók a kézikönyvben. A számítógép energiaellátásának képesnek kell lennie továbbá arra is, hogy a kiegészítő csatlakozáson felül elegendő energiát biztosítson valamennyi csatlakoztatott periféria számára."

    A táp FSP Bluestorm 500 W, bőven elégnek kell lennie. Szóval kitalálta hogy kevés az az áram ami másfél évig jó volt. Mi lehet ennek az oka? :F
    Sajnos nem csak fenyegetőzik, tényleg lejebb vette a kártya teljesitményét, elég hullámzó módon: néha órákig fut a GTA 4 is, néha már 4-5 éves játékok is játszhatatlanul szaggatnak, restart segít egy ideig, de elég random inkább mikor hogy viselkedik. Nem melegszik, az egész gép jéghideg.
    Lefuttattam vagy 5 vírus tesztet, drivereket újra raktam/frissitettem, Windows doctor, Registry scan, minden megvolt a windows reinstallon kívül de úgy érzem nem segítene.
    A gép még nem volt szétszedve sosem, ha végleg agyfaszt kaptam akkor nekiesek és fényképről beazonosítom a videókártyát meg a csatlakozóit, de gondoltam előbb ide írok.

    Rákerestem, és rengeteg embernek volt ilyen gondja itt a fórumon, pont ugyanezzel az üzenettel, de többnyire nem kaptak választ/nem jutottak semmire és eltűntek, ill sokan topicot nyitottak a témában ami aztán jól le lett zárva.
    Előre is köszi a segítséget :D

Új hozzászólás Aktív témák