Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tlac

    nagyúr

    válasz tlac #1369 üzenetére

    Folytatom az garaciális történetet.

    Sikerült kicserélni az ipon-nak több mint egy hónap alatt a tápegységet. Persze az alaplapot azt nem.

    Múlt hét csütörtökre volt megbeszélve (most péntek van), hogy akkor meg lesz. Egy másik típusú tápegységben egyeztünk meg telefonon (fsp -> corsair) és hogy kb. 3000Ft-ot kell fizetnem a vételárra. Aztán vhogy nem lett meg a tápegység, megbeszéltük, hogy akkor a héten csütörtökön hozza a futár, de előtte értesítenek, hogy meg van-e (előtte a többi napon nem vagyok otthon és én akartam átvenni).

    Kedden küldtem egy mailt, hogy akkor meg lesz-e. Semmi válasz nem jött. Ekkor ismét elküldtem szerdán, erre már válaszoltak, hogy igen meg van. Örülök, de eszembe jut, rákérdezek még egyszer az árra, hogy pontosan tudjam. Megjött a válasz mailben, hogy 6200. Erre írtam is vissza a mailt, hogy mitől ilyen sok és, hogy szerintem 2800-nak kellene lennie. Órákon át semmi válasz, felhívom őket, aki intézi a garanciát, azt nem adják a telefonhoz, mert nem ér rá, de megígérik, hogy visszahívnak, nem tették meg.

    Csütörtökön reggel jött a futár, hogy 6200, nem vettem át a tápot. Újra mail, közlöm velük, hogy mailre nem válaszolnak, telefonon szintén nem hívtak vissza, futártól nem vettem át a tápot. Kis idő elteltével jött is a telefon, hogy azért ennyi, mert az előző tápra amortizációt számoltak és, hogy 100%, hogy ez így van a törvényekben a számtech cuccokra. Mondom tudom, hogy nem így van és ezt Ön is tudja. További vitatkozás, végül rákérdezek melyik törvény ez. Hallom a telefonban kicsit durkál a papírok között és halkan mondja, hogy a francba. Aztán válasz az volt idegesen, hogy most nem találja, és megadta a fogyasztóvédelem számát és vmi olyasmit mondott, hogy ő is felhívja (ez a rész nagyon nem volt tiszta, nem bírtam követni, hallatszott, hogy nagyon ideges volt). Utána folytatattam volna tovább a vitát, de egy köszönömmel lerakta a telefont.

    Megkerestem az idevonatkozó törvényt
    (PTK 309.§ (2) Kicserélés vagy elállás esetén a jogosult nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.)
    és hívtam újra őket, nagy nehezen újra sikerült beszélnem az illetővel, és szinte egyből közölte, hogy 2800, és, hogy többet erről nem hajlandó beszélni.

    Ma meghozta a futár a rendes áron a tápegységet és szerencsére működik, a számlán viszont az előző ár szerepel. (Remélem ez nem gond.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák