Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz bencze #55763 üzenetére

    50g ch alatt ketogén a diéta. Akkor kezd el zsírból ketontesteket termelni a szervezet, amit az agy is fintorogva elfogyaszt, de azért tisztán abból nem tud megélni, kell neki valamennyi glükóz is, amit a bevitt ch-ból fedez, illetve bizonyos aminosavakból állít elő. Minél kevesebb a ch, annál jobban oda kell figyelni, hogy milyen aminosavakat viszel be, különben a végén izomból fogja fedezni a szervezet a ch szükségletet. De ez egyébként nem annyira nagy dolog, ha húst eszel, abban ugyanúgy van elég, mint a saját izmodban.

    A salátákat szeretem én is. Egy jó öntet kell rájuk és esetleg egy jó sajt vagy túró, és máris rendben van akár hús nélkül is.

    Ja ilyen volt már nekem is, hogy megálltam szedret szedni a bokrokról vagy almát az út széléről. Van egy szakasz, aminél valami tanya lehetett 50 éve, most meg dzsungel, de még akad 1-2 almafa és baromi jól terem. Oda már inkább bringával szoktam járni, mert olyan 20-25km innen.

    A kávénál én kihagytam 4 évet, de újrakezdtem olyan 1 éve. Most képtelen vagyok letenni. Vettem gépet is itthonra, nagyjából olyasmi vele, mint bármelyik étteremben. Nem sokára rendelek frissen pörkölt babot is, az lesz majd a tuti. A koffein szerintem sokkal jobban tolerálja a szervezet, mint a piálást vagy a cigit. Venni fogok zöld teát is, aztán majd váltogatom a kávéval. Ha esetleg leszoknál, akkor érdemes 1-2 hétig legalább napi 3 liter vizet meginni, és az rendbe rakja a fejfájást és a fáradtságot is. Amikor nem kávéztam, akkor vizet ittam állandóan, és egyáltalán nem voltam fáradt.

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák