Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz borix #32378 üzenetére

    Arra célzol, hogy kezdőknél kockázatisabb hagyni a szénhidráttartalékot kiürülni, mibt amennyi haszna van? Hajlamos vagyok egyetérteni, épp elég sok megterhelő tényező adódik egy hosszú futásnál egy kezdőnek, hogy még azt is centizgesse, mikor esik össze. Tessék csak vinni a dextrot, meg az iso-kat, sőt, kell ida gél, meg sósmogyi, meg cerbona-szelet, meg snickers is. Ki kell tapasztalni, kinél mi válik be. Így is durván ke fog ürülni, alapból kétségbeesetten próbálkozni fog, hogy mindenből energiát gyártson, és úgyis lesz holtpont is.

    Ha valaki félmaratoni távhoz van szokva, és az már viszonylag biztosan megy akár minimális frissítéssel is egy 2 óra körüli tempón, mihelyst 5 km-rel kitolod a távot, máris jönnek a durva meglepik, 30-nál meg aztán pláne. Csak óvatosan szabad eljezdeni, nem szégyen a beleséta, meg megállni feltöltődni. Csak azzal nem szabad becsapni magad, hogy ilyenkor leállítod az órát - sokan elkövetik ezt a hibát felkészüléskor, aztán megy az értetlenkedés, hogy versenyen nem bírja a tempót, pedig 32 km-en milyen jól ment. Aha, 16 km-nél megállt fagyizni, 24-nél meg betolt egy fél pizzát, közben meg állt az óra. :DDD

    Persze itt nem az amatőrökről van szó, hanem a hozzám hasonló hobbifutókról, akiknek egy 4 órás maraton is csak álom egyelőre.

    Margithid: Ha a zsírégetés a fő cél, akkor ne futni menj. Ahhoz rendszeres, hosszú, lehetőleg aerob futás kell, ahhoz meg sok sikert reggel éhgyomorra.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák