Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomcica

    Topikgazda

    válasz borix #25844 üzenetére

    Igen ez a fenti resztavozos periodus hatarozottan a kigyorsitast es a felso pulzust celozta meg,10K feletti tavoknal esetleg akkor hasznalhato,ha mar evek ota stagnal az ember es ki akarja mozditani magat a megszokott zonakbol.
    Az alacsonyabb zonakban torteno resztavozas nalam a tempo edzes kategoriajaba esik,a kulonbseg talan annyi,hogy a resztavozasnal egy picit magasabb sebesseggel tudsz egy-egy resztavot letolni,mert a piheno alatt vissza tud allni a pulzusod.Egy temponal meg ugye - foleg ha hosszabb - a tulso felen mar lassitani kell,ha bent akarod abba a zonaba tartani a pulzust.
    Nekem az utolso felmaratonos felkeszulesemnel egyaltalan nem volt ilyen tipusu resztavozas,csak tempo azon a pulzuson (nalam 170-175 kornyeke) amig fel nem epult stabilan egy 15-17km tavra.Utana tettem be kethetente a 25 x 200/200 valtogatot,hogy felporogjon a motor rendesen es hogy ne legyen nagyon sokkolo a gyorsabb iram.Meg ugye elotte volt 16km felmero havonta egyszer versenytempon (ez 3x ment 182-185os pulzus).

    Olyat viszont el tudok kepzelni,hogy mondjuk szeretnel 14-15km tempot tolni a versenyritmus +10-15mp sebessegen,de meg nem epult fel teljesen a tav,es kombinalsz egy 8-10km tempot,majd 4-6km ossz hosszusagu resztavozast ugyanazon a sebessegen (10x400 v. 10x600m).Igy a pulzus nem fog elszallni annyira,amennyire a 10K feletti plussz 4-5km-tol elszallna,de a mennyisegi munkat megis megcsinalod minosegesen (csak ugye lesz kozte 10x200m kocogas pihenonek).

    There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Új hozzászólás Aktív témák