-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Mielőtt bármit is írtam volna kicsit utánaolvastam a mostani gépednek, mert rákeresve azért ez nem egy alsó polcos, gagyi cuccnak tűnik.
Ami megütötte a szememet, hogy konkrétan sehol sem írják le, hogy mekkora teljesítményű elektromotor van benne. A kézikönyvében is csak üresjárati fordulatszámot írnak, meg hasonló adatokat.
A kézikönyvben meglepődtem az élezés leírásán, én eddig úgy tudtam, hogy a fűnyíróknál a késélezés lényege, hogy az esetleges nagyobb sérüléseket lereszelje az ember. Nem az él vágja a füvet (mint egy kasza vagy sarló esetén), hanem a magas fordulatszám.Így elsőre én két opciót tudnék elképzelni, az egyik, hogy esetleg a kés nem fordítva lett visszaszerelve (ha egyáltalán lehetséges az ilyesmi)? Kérlek ne reagáld túl a kérdést, néha a legnagyobb odafigyelés mellett is hibázik az ember.
A másik ötletem, hogy ahogy nézem ez is ékszíjáttételes, lehet, hogy az ékszíj megcsúszik.Ha ezek rendben vannak, akkor marad az első gondolatom, mely szerint egyszerűen csak túl gyenge a motor ekkora vágókéshez (és fűhöz).
Ha a tippem érdekel (és az ár nem annyira befolyásoló tényező), akkor a Makita DLM53* szériája körül nézz szét. A DLM532 / 533 / 536 / 537 inkább neked való, az 539 határeset, hogy egy szuszra le tudja-e vágni az általad említett területet.
A 40V és 64V-os aksikkal szerelt típusoknél még egyszerűbb, de még drágább az élet...Makita Típusmagyarázat (53cm-es vágószélesség), a legjobb tudásom szerint (ie.: hibák előfordulhatnak):
18V-os aksikkal működő Makita, kifutó típusok (2300rpm üresjáratban, ha fűvel találkozik, akkor felpörögtek 2800rpm-re, az önjáróknak kell egy jó 2-3 másodperc, amíg beindul a kar meghúzása után):
-DLM530: Acél ház, nem önjáró, fű oldalra kidobás, 4 pengés kés, cirka 42kg
-DLM531: Acél ház, nem önjáró, fű oldalra kidobás, 2 pengés kés, cirka 42kg
-DLM532: Acél ház, önjáró, fű oldalra kidobás, 4 pengés kés cirka 44kg
-DLM533: Alumínium ötvözet ház, önjáró, fű hátra kidobás, 4 pengés kés, cirka 45kg18V-os aksikkal működő Makita, új típusok (a korábbi megoldás helyett egy un. Quiet Mode van a 2300rpm-es beállításra, ami fixen ennyi marad, az önjáró rész sokkal gyorsabban reagál):
-DLM535: Acél ház, nem önjáró, fű oldalra kidobás, 2 pengés, cirka 38kg
-DLM536: Acél ház, önjáró, fű oldalra kidobás, 4 pengés, cirka 43kg
-DLM537: Alumínium ötvözet ház, önjáró, fű hátra kidobás, 4 pengés, cirka 45kg
-DLM538: Műanyag ház, nem önjáró, fű hátra kidobás, 4 pengés, cirka 30kg
-DLM539: Műanyag ház, önjáró, fű hátra kidobás, 4 pengés cirka 30kg40V-os aksikkal működő Makita típus:
-LM002G: Acél ház, önjáró, 2 pengés, fű hátra kidobás, cirka 38kg64V-os aksival működő Makita típus:
-LM002J, Acél ház, önjáró, 2 pengés, fű hátra kidobás, cirka 38kgPDC, Hordozható Aksi Csomagos (40V-os vagy 4x 18V-os megoldás):
-LM001C, Acél ház, önjáró, fű hátra, 4 pengés kés, spéci (hátra is vehető) aksicsomag kell hozzá. PDC1200-al együtt cirka 50kgEzek kb. a csúcs, de árban is, aksikkal, töltővel 400 ezer Ft feletti árról beszélünk, ha feltünően olcsó árat látsz, akkor ott csak a gépet adják, aksi és töltő nélkül (a típusjelzés után a PT2, PG4, Z, stb. ezeket a csomagokat különböztetik meg).
Ha tehetném én ilyesmit vennék, de ár/érték terén egyszerűen nem adja ki - fele ennyiért vettem egy nagyon jó AL-KO benzines fűnyírót, és szépen elvagyok vele. A büdös életbe nem térül meg a felára a Makitának, illetve a környezetvédelem mítoszát is megkérdőjelezem (azért ilyen rohadt drága az aksi, mert a bele való ritkaföldfémek nevében is szerepel, hogy ritkák és nem könnyen hozzáférhetőek).
De a kisördög persze nem alszik, azért a csúcstechnika most mégis csak az akkus fűnyíró...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest