-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Persze, a fogás, mint írtam, legalább annyit nyom, még az X-E1 fogásának is nagyon jót tesz, hát még a kicsinek!
Azóta ritkán van fent a markolat a bőr féltok helyett az enyémen, meglepően vastagabbnak érződik vele a gép. Mármint nekem, érzésre olyan mintha másfélszer olyan vatag lenne a gép, ami nettó hülyeség, de valahogy a domborítás, a jobban tapadó anyag meg a nem tudom mi miatt így érzem[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Képeken nekem is úgy tűntek, azért hoztam el a gyári markolatot, mert annyiért el tudom adni amennyiért vettem (15), de maradt. Tükrös után úgy gondoltam kicsi, de mivel sokkal könnyebb, nekem elég (persze kipróbálnék másmilyet is). [link]
Az ishoot markolattal szemeztem előtte, állványom is tudná fogadni elvileg. Ill gyárit le kell szedni akku cserekor, viszont könnyebben leszedhető ha épp bebőrözöm.
[link]
Szép a Planar, ha már alatta a JLM Grip furin is néz ki.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
FEDman
addikt
Szerintem rendben van a gyári markolat. Már sokat beszéltünk róla, de itt is érvényes, hogy alapvetően kétféle markolat van, a féltégla és a kiálló DSLR like markolat. A Gyári markolat szerintem azért jó, mert amellett, hogy ad egy kis plusz biztonságérzetet nem változtatja meg alapvetően a váz fogását.
Egy erőteljesebben kiálló és magasabb markolat, olyan amire tényleg rámarkol az ember viszont alapjaiban változtatja meg a fogás jellegét és emiatt innentől kezdve a korábban jó helyen lévő expo gomb hirtelen rossz helyen lesz.Ezért ha már nagyon kiálló markolat akkor azon legyen plusz előretolt expo gomb is, mint az Oly E-M5-nél.
Mondjuk ez az egész engem túlzottan nem érint, én szeretem az X-E1 fogását csupaszon még a 18-55-tel is, úgyhogy markolat nálam egyelőre még tervben sincs.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
A 35-össel fotóztam főleg, teljesen jól használható kevés fényben, talál fogást és pontos is.
MC Pite:
Az XF 35/1,4 AF-e tényleg idegbeteg, idegbeteg sebességgel tudja rángatni az obit előre hátra.
Már egy AF-es obim sincs a Panához. De mint mondtam majd fogok írni a témában, csak türelem. -
Stauffenberg
nagyúr
Kapható valahol Ázsián kívül?
Egyébként meg bosszant is, hogy a Canon-t ennyire nem érdekli a MILC piac, pedig az első EOS M sem lett volna rossz ha kicsit gyúrnak még rajta. Nekem már csak a 22mm STM miatt megérte volna azt megvenni, meg most nem anyáznék azon, hogy a Fujifilm meg a videózás szarja le. De hát ez van, egyik rendszer sem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
A Pana G3-on én szerettem.
A Fuji féle focus peaking-el kapcsolatban még azt tapasztaltam, hogy azonos beállítás mellett nagyon más az LCD-n és az EVF-ben.
Elsőre max annyi tűnt fel, hogy az EVF-ben kevésbé erőteljes a kiemelés, de valójában ezen túl sokkal finomabb is! Értem ezalatt, hogy az LCD-n bár nagyon határozott, de sokkal nagyobb tartományban jelez be annál, mint amekkora valójában a mélységélesség, ami hát érthető okokból nem tesz jót a pontosságnak.
Ezzel szemben azt tapasztaltam, hogy az EVF-ben érezhetően kisebb tartományban jelez be, ami miatt itt pontosabb fókuszt érhető el.[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Az X100s split-screen MF-je sok gyakorlást igényel, alapvetően még mindig gyakran kapom magam azon, hogy nem az elcsúszás, hanem az általános élesség alapján tekerem.
(Á, egy cseppet sincs leterhelve a Fuji szervere... 15k/sec jön lefelé az új FW...)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
MC Pite
veterán
Az eredeti nekem túl drága, plusz arra megint nem rak az ember 'szar' üveget - annyi pénzből veszek XF-et (tudom, látószög meg fény; meg méret meg af a másik oldalon). Persze az olcsó kistesót is néztem, ha még lenne polcon 'hozzá' obi tán rápróbálnék, egy azt is meg obit is tuti nem veszek.
Amúgy meg unalmas lenne ha mindeninek mindenből ugyanaz tetszeneszerk: A közel játékobi felhoztalaból gyutávból nagyon az alja meg nagyon a teteje amiből megnéznéma felhozatalt, uwa/nagytele ritkán kell, leginkább mikor 'szórakozni' van kedvem, ha ilyesmi árfekvéstől indulnak, és a planar árából mindkettő kijönne, akkor utánuk néznék. Különben is, hobbiról, játékról van szó, ott rikán az értelem dominál . Kicsi az esélye hogy most találok csuda jó ajánlatokat, vszínű alul semmi, felülre meg marad a pentacon amit hasonló árban vettem.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Igen, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor már az XF 55-200 is feszegeti ilyen szempontból a jelenlegi vázak határait.
Bár amilyen hülye én vagyok, szerintem még ezzel a felállással is vígan ellennék.
De abban biztos igazad van, hogy a most érkező SLR like Fuji váz már direkt a nagyobb obik alá lesz tervezve.
-
Stauffenberg
nagyúr
Hát én sem csak olcsójánoskodás miatt döntöttem az X-A1 mellett. Kegyetlen jó ez a szenzor és nem érzem úgy, hogy az X-Trans bármit hozzáadna az összképhez, annak is megvannak a hátrányai. Majd az ünnepek után lesz egy kicsit több időm arra, hogy ne csak JPEG-ben fotózzam a családi összeröffenéseket, majd bedobok pár JPEG/RAW fotót teljes felbontásban.
-
FEDman
addikt
Ez így van, az X-Trans szenzornak nem erőssége a távoli zöld lombozat pixel szinten is részletgazdag visszaadása. Mikor megvettem az X-E1-et gondoltam is rá, hogy ezzel majd lehet nehezen fogok megbarátkozni, de nem így lett. Gyakorlatban a kép egészét nézve annyira szépek a zöldek, a kékek, meg úgy általában a színek, hogy már komolyan nem is érdekel, hogy pixel szinten bizonyos felületeken esetleg nem tökéletes.
Mindezt persze Jpeg-ben, eddig nem nagyon volt ingerenciám a Fujival Raw-ozni.
De majd ha lesz hozzá kedvem és egy kicsit keményebb képekre vágyom, akkor valószínű a Capture One-t fogom majd kipróbálni. Úgy tűnik a komolyabb programok közül azt sikerült leginkább az X-Trans-hoz hangolni.
Főleg a kritikus zöldekben tűnik erősnek a többihez képest.
Itt van még a photozone-ról egy Cature One-nal konvertált teljes felbontású kép X-E1 + 18-55-tel.
Kicsit ugyan kockul, de egy tájképnél 16 Mp-en nálam ennyi még simán belefér.
Ettől függetlenül ha lett volna az X-E1-nek egy kicsit olcsóbb nem X-Trans szenzoros verziója akkor én is lehet inkább azt választottam volna.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
erre próbáltam utalni MC Pite számára.
Ez matek, az (idealizált) objektív/szenzor párosok összevetését (tetszőleges pontossággal) ki lehet számolni. Aztán persze lehet érdekességképp kísérletileg is ellenőrizni (pl. Roboter cikkében) - de persze nem úgy ahogy a Pite által lelkesen belinkeltekben teszik"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
MC Pite
veterán
???
És egy tesztképsorozaton, meg a mellé írt szövegen kívül mit írtam? nord_ hsz-e mellé linkeltem ezt, mert speciel emlékeztem erre az összehasonlításra, ennyi; nem álltam neki croppolni, sem azon filózni hogy azonos helyről fényképezett, vagy azonos képet akart mutatni, stb, stb... Nem is tudok, meg nem is akarok nagyon hozzáfűzni, az összehasonlítás pontos menetét nem olvastam(gondolom lerakta állványra és lőtt), 35ös obi tesztképek keresése közben találtam anno rá, abból a szempontból olvastam a cikket.Sőt, ha azt olvassátok amit írok, nem pedig amit gondoltok hogy írok, fentebb utaltam arra is hogy a buké nem csak egy szám, az azért jóval több dolgon múlik hogy milyen lesz (és tudom hogy nem csak a bokeh hanem a dof-ra is gondolt vele).
Nikonra jóval több üvegből válogathattam, és pl a bukét is figyeltem hogy azonos rekeszen azonos gyutávon azonos vázon különböző üvegekkel mennyire eltérő tud lenni (ergó olyan üveget válasszak aminek tetszik is az elmosása). Ergo ha kevés amit az X100 ilyen téren tud, ott méretben és lóvéban is nagyobb lesz az eltérés _szerintem_ mint ami jjeahh szeretne. Biztos van a 23mm-es meg az X100nak is összehasonlítása, azt nem kerestem...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Ezt sztem tudjuk, egyetértünk... (legalábbis itt is sokat volt boncolva, meg másutt is)
A két téma az eltérő dof meg az eltérő buké, előbbi matek, utóbbi szerintem főként empirikusan határozható meg, számokkal nem. [Értsd dofban egyet értek veled, bokeh terén meg _számomra_ csak egy-egy adott kombó képei mérvadóak, meg kell nézni az embernek a saját szemével és hasonlítani. Persze, nagy mértékben függ... mondjuk ff ekv fényerőtől a buké, de ennél pontosabbat szerintem nem jelenthetünk ki, legalábbis szerintem. ]
Igaz, úgy lett volna jelen esetben hasznos igazán az írás, ha lenne benne X100, így csak jobbféle 50ekvivalens obik bukéját lehet megnézni.
Megint keresek, megint nem nagyon találok...
Ahh, végre valami:
És még egy érdekesség buké terén... áhh, nem kopizok semmit inkább, fussa át aki gondolja; végefelé az összehasonlítás.
X100S, 1/4000, f/ 2, ISO 200
X100S, 1/600, f/ 2, ISO 200 (ND filter set to On)
X-E1, 1/4000, f/ 2, ISO 200szerk: Érdemes nagyban nézni. A 23as kombó azonos beállítások mellett mindig világosabb (kb 1/3fé), igen; de ami érdekesebb, hogy a cserélhető obis X gépekre jellemző a bokeh, az X100smeg nem, ... pedig majdnem egy ívású a két szenzor. Jó, nem tudom a nagytesóban milyen zár van, jelek szerint az is befolyásolhat, meg hogy hány százalékban az üvegeken múlik a milc fujikra jellemző bokeh, és hány százalékban máson, ha még máson is... Igazából ebből az egy képből kiindulva nem is tudnék győztest hirdetni hogy melyik tetszik jobban... De a többi kép alapján a 23mm-es van közelebb az ízlésemhez.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Igen, úgy néz ki nem lesz annyira brutálisan drága, mint amire számítani lehetett.
Nem lennék meglepődve, hogyha most a Panánál összerántottak volna egy gyors stábot hogy megvitassák ezek után is mehet e a Noctilucron 1500+ pénzért, vagy ezen a részen még nem ártana csiszolni egy kicsit.
Ami az XF 56/1,2-t illeti érdekes, hogy ez az obi nem kapta meg a 14/2,8 és a 23/1,4 AF/MF mechanizmusát. Mondjuk én ezt nem is bánom, főleg ha emiatt kicsit olcsóbban adják.
Élesség és mélységélesség visszajelzés amúgy is van a vázon belül minden obihoz. Meg így még letisztultabb az obi. Ami tényleg gyönyörű, passzolna a 35-ösöm mellé..
Súly adatot még nem találtam sehol, de méretre egész kellemesnek tűnik.
Vagy legalábbis X-E2-n nem tűnik szörnyetegnek.[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
A 16-55/2,8 viszont lehet nekem már túl sok lesz. Túl nagy, túl nehéz és túlzottan zoom!
Viszont az XF 14/2,8-nak lenne helye nálam.
Mint ahogy a most bejelentett XF 56/1,2-nek is.
Mondjuk ennek az új obinak van egy elég érdekes adata, a közelpontja 0,7m.
Hát ez a mai modern obik között egy elég harmatos eredménynek számít. Persze portréhoz ez is bőven elég és ha emiatt cserébe viszont legalább az AF fickós lesz akkor talán még ez is megbocsájtható neki.[ Szerkesztve ]
-
-
MC Pite
veterán
Hát, 650$ alatt nem nagyon látok új X-E1et amcsiknál sem... Valahogy biztos megéri neki, refurbished gép sem kizárt... igaz, a használt X-E2esen is kiakadtam ami 180ért ment el hogy hogy a p..ba... jah, és kit.
Hát, apsc obiknál nem sűrűn láttam ekkora közelpontot, igaz, ilyen fényerőset se néztem ritkán. Bár furcsának tűnik, nem vágom mi limitálta őket, de egy darabig úgyse érint. (Fókusz sebesség javításához gondolom elég lenne a makró határát feljebb tolni, mostani obikra is ráférne, 60asra nagyon nagyon, fél méter alatti utat 3× annyi idő alatt teszi meg mint felette.)Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Freddy76
addikt
Miért értelmetlen Kicsi, kompakt, jó látószögel és fényerővel.
Amúgy 2013-ban szerintem kevesebbet csereberéltem, mint te, TayRol pedig teljesen más liga, utólérhetetlen, de ez a része lényegtelen, belátom, hogy nagyrészt magáért az újításért újítok...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
Én tavaly végig a d7000-rel fotóztam. A 2012-t ne feszegessük, az durva ámokfutás volt .
Igazad van, a 20/1.7 okosabb választás lenne, ha ezt a látószöget keresem, már csak azért is, mert jóval olcsóbban kapok alá jó vázat. A fuji ellenben azóta vonz, amióta először olvastam Laca XE-1 tesztjét, és tapiztam a vázat, belenéztem a keresőjébe, tekergettem az obikat... Ha nem lennének bajaim az af-fel, már biztos, hogy váltottam volna. Az xe-2 ellenben ebből a szempontból is jó. Persze ha az eszemre hallgatok, nem xe-2-t veszek (sőt, ha az eszemre hallgatok, el sem adom a d7000-ret), hanem - ha már váltok tükrösről - m4/3-ot, akár a nézegetett gx7-et.
Miért a 27/2.8? Nekem anno nagyon bejött az oly-n a 20-as látószöge, és az, hogy kicsi, palacsinta, ha a nyakamban/oldalamon lóg, szinte nem is érzem, nincs "erőkar", ami előre billentené a gépet. Kirándulni, játszótérre, partira csak ezt vittem magammal, tökéletesen bevált egyedüli fixnek. Úgy látom, ugyanez az előnye megvan az XE-1-en is...
Pite: a dof nekem annyira nem fontos, ekv. 40-en pláne. A rekeszgyűrűt nem tudom, csak filmesen használom, nem tudom, mennyiben problémásabb a vázról vezérelni a rekeszt... Kütyübuzéria pedig van bennem, ez tény.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Stauffenberg
nagyúr
Jol le kellene egyszer tesztelni, hogy milyen kulonbsegek vannak az X100 + uj firmware es az X100s kozott a gyakorlatban. Nagyon pozitivak a tapasztalatok az uj fw kapcsan, aztan ha tenyleg kicserelodik tole a gep ahogy a legendak tartjak, akkor siman az egyik legjobb vetel. Ujonnan is mar csak 200k.
-
hegyimorc
senior tag
Az a bajom az ilyen szarok hirdetésévél, hogy annyit sem ér, hogy levelezgessek, időpontot egyeztessek ... és akkor még nem is beszéltem azokról akik elvárnák, hogy postán álljak sorba vagy házhozvigyem. Faszt! 5ezernél olcsóbban nem adok el semmit , ami meg nem ér annyit az marad amíg ki nem vágom
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
FEDman
addikt
Az XF 35 mellett nekem azért nincs rá égetően szükségem, de egyszer talán ettől függetlenül is veszek majd egyet. De azt is max majd csak akkor ha lesznek kitből kiszedett jól árazott darabok is.
Az XF 18-55-öt lehet tényleg lecserélem majd egyszer egy XC 16-50-re, de ehhez előbb majd ki kéne próbálnom egyszer az utóbbit is, hogy az milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Suzuki topik
- Facebook és Messenger
- LEGO klub