Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    Letöltöttem az új ACR 8.4 RC-t, mert kíváncsi voltam milyenek az új Fujihoz igazított profilok, film szimulációk, mint a Provia, Astia, Velvia, meg a többiek. Előzetesen nagy csodát nem vártam tőle, de meg kell mondanom, hogy baromi jól sikerültek! :))

    Maga az algoritmus semmit sem változott, pixel szinten nem lettek részletgazdagabbak a képek a korábbiakhoz képest, ellenben meglepően ügyesen hozza az általam szeretett Fujis színeket, tónusokat, képi világot.
    Ez azért is lehet, mert korábban mintha egy interjúban olvastam volna, hogy ezen profilok kialakításában az adobenak besegítettek a Fujis mérnökök is.
    Ennek megfelelően számomra így már bizonyos szempontból fél gyári konverternek minősül az adobe. :)

    No de a duma helyett mutatok pár példát. Leszedtem netes tesztekből pér Fujis Raw-ot és kipróbáltam milyenek az új profilok. Hogy látványosabb legyen az összevetés az Astia/Soft profilt választottam, mert itt kicsit mélyebb telítettebbek a színek, de talán azért még mégse olyan túlzók, mint Velvián.

    Érdekes, hogy a jól megszokott adobe standardröl Astiára váltva egyszerre lesznek a kékek tisztábbak, mélyebbek és hűvösebbek és közben meg ezzel egy időben meg a sárgák, zöldek meg melegebbek.
    Lehet pont emiatt a színkontraszt miatt is élnek annyira a Fujis színek. :)

    Jó hír, hogy mindez a régi Fuji vázak esetében is működik, ez első körben pár kompakt Fuji X10-es Raw konverziót mutatok.

    X10 Adobe Standard 01

    X10 Adobe Astia 01

    -

    X10 Adobe Standard 02

    X10 Adobe Astia 02

    -

    X10 Adobe Standard 03

    X10 Adobe Astia 03

Új hozzászólás Aktív témák